Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més vigilància policial, aquest Nadal, a les zones comercials

Torna el Nadal, i amb ell la campanya de seguretat Grèvol, que engeguen els Mossos d’Esquadra per aquestes dates. L’objectiu és augmentar els nivells de seguretat, tant dels comerços com de la clientela d’aquests, en uns dies que es caracteritzen per la gran afluència de compradors arreu.

La campanya té dues fases: una operativa i una de més informativa, adreçada als botiguers. Els darrers anys, aquesta segona fase s’ha anat fent extensiva durant tot l’any, i no només les setmanes de Nadal, ja que, justament aquesta època, els titulars dels comerços van saturats de feina i no poden estar tant pendents de les mesures que proposa l’operatiu estacional Grèvol. Ho explica l’agent Jordi de la comissaria dels Mossos de Premià de Mar:

 

Una part important de la campanya és la difusió en xarxa, i des dels Mossos a les associacions de comerciants, d’informació relacionada amb la seguretat, en aquest cas al Baix Maresme. S’informa per exemple de la circulació de bitllets falsos o sobre robatoris que hi pugui haver hagut a municipis de l’àrea.

En tot cas, augment del consum i de les compres, sempre és igual a augment de furts o d’intents de furt. Ho comenta l’agent Joan:

 

Els objectes més desitjats pels lladres, en aquests casos i èpoques, són mòbils, moneders o petits objectes de valor que es porten a sobre. Per això, durant la campanya, els Mossos augmenten els patrullatges a les zones comercials, tant a peu com en cotxe. Malgrat tot, la Policia recomana als comerços no abaixar mai la guàrdia:

 

Pel que fa a les persones que fan compres al poble, els agents insisteixen: cal tenir sempre molta cura dels objectes personals.

D’altra banda, si un comerciant enxampa “in fraganti” una persona robant al seu establiment, els Mossos recomanen que es posi en contacte amb la Policia Local o amb la pròpia policia autonòmica, trucant al 112. Remarquen, però, la importància de no entrar en cap mena d’enfrontament amb qui hagi estat enxampat robant. I sobretot, afegeixen, sempre és millor prevenir.