Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Torna a bon ritme la construcció de pisos al poble

Des de fa uns mesos, Tiana torna a viure una petita però sostinguda “febre del totxo”. La crisi va frenar força projectes immobiliaris al poble cap al 2008, quan va començar. Però sembla clar que aquell període de recessió, almenys pel que fa a la construcció, ha desaparegut.

Alguns, com la zona de Creu de Terme, són planejaments urbanístics ja aprovats en anteriors mandats que no s’havien pogut executar. En altres casos, com el plans parcials dels Vessants i Can Matas, encara s’hi ha de començar a edificar però els permisos ja existeixen i és només qüestió de temps que hi arribin les grues.

No se sap amb exactitud el nombre de nous veïns que arribarà a Tiana, per això, alguns tianencs es pregunten si el poble -per exemple, les escoles, l’institut, el CAP o la companyia d’aigua- podran donar un servei adequat a les desenes de persones que arribaran al poble, sense que, pels qui ja hi viuen, això representi una incomoditat. L’alcaldessa, Ester Pujol, assegura que no hi haurà impacte negatiu:

 

A més dels subministraments, Ester Pujol ha assegurat que l’Ajuntament també té molt en compte la capacitat de les escoles i de l’institut en aquesta Tiana que està creixent, i que creixerà més encara:

 

Pisos nous a dojo

Ara mateix hi ha desenes de pisos en construcció a Tiana: a Ca n’Orella, per exemple, a la Riera de Tiana, ja estan acabant les 5 vivendes unifamiliars que es van començar a edificar el novembre passat. S’hi entrarà a viure, segons l’empresa promotora,  abans d’acabar aquest any, el mateix període en què es preveu que es lliurin als seus nous propietaris els pisos que s’estan construint a Mare de Déu de la Mercè. Aproximadament per la mateixa època també estrenaran pis la quinzena de nous propietaris dels pisos que s’estan enllestint al carrer Onze de Setembre.

Però on el paisatge, fins ara pla, està canviat radicalment és a la zona de l’avinguda Creu de Terme, un espai que ja fa anys que estava parcel.lat i on se sabia que, tard o d’hora, s’hi construirien vivendes. Allà hi ha diverses promocions en marxa ara mateix: una, amb gairebé tots els pisos venuts malgrat que fa poc que n’ha començat la construcció, és a la cantonada del carrer Cruspinera amb passeig Vilesa. L’altra promoció de pisos nous és una mica més amunt, a la mateixa avinguda Creu de Terme, i són 14 vivendes dividides en dos blocs.

Tant en el cas d’una promoció com en el de l’altre, s’hi podrà començar a viure a mitjan 2018.

El febrer han començat també dues construccions més, aquesta vegada de cases aïllades, al carrer Vistalegre.