Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Radiografia política al Tast Tiana

Pot morir d’èxit, el Tast Tiana? Quin objectius té, ara per ara? Aquestes han estat algunes de les preguntes que aquest dimarts s’han debatut a l’ “Ara i aquí”, el programa de tertúlia política de La Local-Ràdio Tiana. S’ha fet amb la presència de 5 de 6 representants dels grups municipals de Tiana, ja que en aquell punt del debat, ERC no hi podia ser present.

Que la fira ha situat Tiana al mapa, gastronòmicament parlant, ha quedat fora de tot dubte al programa: en això han coincidit tots 5 tertulians. Vistes les grans xifres de públic i, per tant, de menjar i beguda que cal servir hi ha, però, temors entre alguns grups municipals que el Tast s’acabi “destianitzant”. Ho expressava, per exemple, Gemma Liñán de Junts per Tiana, que ha qualificat el Tast de “parc temàtic”:

 

En aquesta mateixa línia Àlex Rosa, de la CUP, ha mostrat la seva preocupació perquè el Tast “s’ha menjat la festa major petita”. Ha dit també que cal tornar a contextualitzat aquesta fira dins de Tiana:

 

El Tast va néixer i hauria de continuar servint, per sobre de tot, per promocionar els restaurants i cellers del poble, han coincidit en afirmar tertulians i tertulianes. Olga Rué, del PDCat-DC ha dit que aquest objectiu, darrerament, no sempre es compleix:

 

Igual que per a Olga Rué per al representant del PP, Diego Parra, cal “repensar” l’espai on es fa ara el Tast, i trobar-ne un altre que permeti esponjar la fira:

 

Un altre exemple de la “destianització” del Tast en què han coincidit Rosa, Liñán i Rué és, han dit, el perfil dels pregoners dels darrers anys.

En canvi, Ferran Almeida, del PSC, ha valorat la gran quantitat de públic amb que compta el Tast i ha negat rotundament que els restauradors perdin diners a la fira tianenca. També ha admès que potser sí que cal ampliar-la:

 

Els beneficis del Tast -econòmics i no econòmics- també han obert un ventall d’opinions entre els tertulians:

 

Podeu escoltar el programa sencer en aquesta mateixa notícia.