Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Vessants es constitueix en associació de veïns i veïnes

El veïnat dels Vessants, als afores de Tiana, ja té associació de veïns i veïnes: s’hi han constituït fa pocs dies, després d’un llarg procés. Tot va començar a finals del 2016 de forma “molt espontànea”, explica el seu president, en Carles Campos, arran del repunt de robatoris que van patir als Vessants.

I és que, en poques semanes, els lladres van entrar a 11 de les 86 vivendes d’aquell barri. Això, sumat a altres factors els va fer veure la necessitat de constiuir-se en associació veïnal. Carles Campos:

 

Els Vessants, juntament amb el barri adjacent de Les Costes, van ser una de les urbanitzacions més afectades per l’allau de robatoris que hi va haver a Tiana durant el 2016. Per això, veïns i veïnes van decidir unir forces i treballar conjuntament per afrontar aquest problema.

 

Una de les primeres mesures va ser, tant a Les Costes com als Vessants, crear un grup de watsap, mitjançant el qual  s’han pogut anar traspassant informació de, per exemple, moviments sospitosos de persones que ningú coneixia. D’aquesta manera van poder evitar més d’un robatori, explica en Carles:

 

El protocol, en aquests casos, estableix que el veïnat comparteix aquestes fotografies amb la Policia, i és aquesta qui decideix si va més enllà i les fa servir o no.

Tot plegat ha fet que la relació entre veïns oi veïnes dels barris afectats i la Policia Local, hagi “millorat moltíssim”, afirma en Carles, tot i que, afirma, encara queda pendent instal.lar la nova centraleta telefònica de la Policia Local:

 

Aquest dilluns tres veïns dels Vessants, l’Ester, en Carles i la Núria han estat entrevistats en directe al programa Els Matins, de TV3, que s’ha centrat en el tema dels robatoris a urbanitzacions del Maresme.

En qualsevol cas, la nova associació de veïns i veïnes no només vol lluitar contra els robatoris a la seva àrea, sinó que també té com a objectiu crear xarxa social entre el veïnat i conèixer-se entre ells i elles. A més, estan totalment d’acord en la iniciativa que ja han engegat doversos alcaldes catalans per entrar al Parlament una iniciativa per tal que s’endureixin les lleis que castiguen els robatoris com els que alguns d’ells han patit.