Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol no posarà els col.legis electorals a disposició del Govern l’1-O

L’alcaldessa, Ester Pujol, no posarà a disposició del Govern de la Generalitat l’1-O els locals que s’utilizen habitalment a Tiana com a col.legis electorals. Malgrat que no ho va fer públic, com altres alcaldes o alcaldesses del seu partit, Ester Pujol va adreçar divendres 8 un escrit a Carles Puigdemont i a Oriol Junqueras en què els va comunicar aquesta decisió.

L’acaldessa argumenta a l’escrit que, donat que el TC ha suspès la llei del referèndum i els dos decrets subsegüents “tant la comunicació com el requeriment que efectuen a l’escrit de referència resten sense fonament i objecte i, per tant, els locals esmentats no poden ser posats a disposició per a la finalitat prestesa”. 

Aquesta es la carta de resposta:

resposta alcaldessa

Recordem que el 7 de setembre,  tots els alcaldes i alcaldesses de Cataluna van rebre una carta del president de la Generalitat i del vicepresident del Govern. Tots dos els comunicaven que, a l’empara de la llei i els decrets esmentats, el Govern comptava amb els locals que habitualment s’usen a cada municipi com a centres de votació, i, en concret, aquells emprats el passat 27-S, a les eleccions Autonòmiques. A la carta, Puigdemont i Junqueras reclamaven, així mateix, que alcaldes i alcaldesses els donessin resposta a aquest requeriment.

A Tiana, arran del silenci públic de l’alcaldessa respecte a aquesta qüestió, el seus socis de govern municipal, ERC, es van reunir d’urgència el mateix dijous. Divendres a la tarda, els republicans anunciaven que, per aquest motiu, donaven per trencat el pacte de govern amb el PSC. En canvi, aquest dissabte, el PSC responia que ells no donaven per trencat el pacte i que tampoc tenien intenció de fer-ho.

Per aquest diumenge a la tarda està prevista una roda de premsa de tota l’oposició exceptuant el PP, en motiu de tota la situació política a Tiana al voltant de l’1-O.