Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nous ajuts de l’Ajuntament per pagar l’IBI d’aquest 2018

L’Ajuntament tornarà a atorgar ajuts, i n’hi haurà més que l’any passat, per pagar l’IBI d’aquest 2018 a famílies o persones amb pocs recursos. La mesura s’aplica per segon any consecutiu, ja que també aquest 2017 s’han atorgar 3.500 euros en ajuts d’aquest tipus a Tiana, concretament en 14 casos.

Per aquest 2018 la intenció és poder atorgar ajuts a més persones ja que s’amplia el ventall de rendes que els poden demanar. L’alcaldessa, Ester Pujol, se sent, per aquesta raó, “molt satisfeta” perquè creu que “és un gran avenç social”:

 

Els ajuts es poden demanar via Serveis Socials, que farà un informe de cada sol.licitud. La informació es pot obtenir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana OAC), als baixos de l’Ajuntament. Ester Pujol ha explicat que, a més, faran sessions públiques informatives per tal que es reparteixi el total d’ajuts. Això no va succeir l’any 2017 per manca d’informació, creu, a la totalitat de la ciutadania.

Ester Pujol assenyala que, amb aquesta mesura, s’ha aconseguit que l’IBI sigui “el més redistributiu possible” a Tiana. També s’assoleix un segon objectiu: fer focus en famílies o col.lectius als quals el pagament de l’IBI els privava de tenir accés a altres despeses necessàries pel seu benestar.

 

Com seran els ajuts a l’IBI el 2018

Els ajuts a l’IBI per aquest 2018 abarquen un ventall de rendes més ampli que l’any passat. A més, el topall puja 500 euros més i el percentatge de subvenció també augmenta respecte l’any passat: ho fa entre el 60 i el 80% de la quantitat total a pagar.

 

El percentatge d’ajut que es rebi augmentarà quan més gran sigui la diferència entre els ingressos del nucli familiar i el màxim dels ajuts establerts. Els pagaments dels ajuts, d’altra banda, es podran realitzar al beneficiari o beneficiària o, directament, l’Ajuntament a l’Organisme de Gestió tributària. Serà una comissió de tècnics i tècniques qui composarà la comissió que valorarà a qui i quants ajuts s’atorguen. Tot plegat es va aprovar al passat ple ordinari municipal.

 

Què és l’IBI?

L’IBI és un impost estatal directe, la gestió del qual està cedida als ajuntaments. També es coneix como rebut de la contribució. Com el seu mateix nom indica, aquest tribut grava el valor dels immobles ja siguin urbans, rústics o de caràcter especial.

Entre els ingressos municipals n’hi ha dos que són essencials a tot ajuntament perquè, amb la suma de tots dos, les arques municipals ingressen el principal gruix d’impostos: són l’IBI (Impost de Béns Immobles) i la plusvàlua (el que es paga en impostos en vendre un habitatge rebut en herència).