Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Col.locar llaços grocs i penjar l’estelada a Tiana, o no, a la tertúlia política de març

Els tertulians de l’ “Ara i aquí” d’aquest mes de març ha analitzat diversos temes d’actualitat al poble, aquest dimarts, com l’aturada del pla parcial de Can Matas. També si cal retirar, o no, els llaços grocs que demanen l’alliberament dels presos polítics catalans i l’estelada de la rotonda de la Creu de Terme. Aquest dissabte, un grup d’encaputxats la va despenjar d’aquell punt i dilluns vinent, Òmnium-Tiana ja ha anunciat que la tornaran a penjar.

El representant del grup del PDeCAT-DC, Joan Cañada, ha dit que el tema de fons va molt més enllà de si els llaços incompleixen alguna ordenança.

 

Diego Parra, portaveu del PP, ha dit que està en contra de l’acció dels Segadors del Maresme a Tiana dissabte passat. Ha afegit, però, que entén la intervenció d’una senyora, al ple, que es va queixar de la presència de llaços grocs al poble: “és un sentiment d’una part de la població” ha dit Parra.

 

Parra ha tornat a recordar que l’han insultat diverses vegades quan s’ha identificat al carrer com regidor del PP. Creu que, la decisió sobre si hi ha d’haver llaos grocs per tot Tiana, o no, “té molt difícil solució”.

Jordi Marí, representant de Junts, creu que el que és important en aquest tema “és que estem parlant d’uns sentiments”:

 

Per a Albert Sales, del PSC, la convivència a Tiana no serà possible si no “es va amb molt cura amb aquestes coses”:

 

Sales i el PSC són partidaris de buscar uns espais determinats del poble per col.locar-hi els llaços grocs. Per exemple, ha dit Sales, els fanals del carrer:

 

Ricard Fabra, regidor d’ERC, ha convidat Els Segador del Maresme “a netejar les rieres, ja que tenen ganes de netejar el poble”, ha dit. Fabra ha dit que ni la pancarta ni l’estelada s’han imposat perquè “són acords de ple”:

 

Salva Bosch, de la CUP, ha afirmat que “estem molt satisfets que els llaços grocs molestin i incomodin”:

 

Bosch ha dit també que “seguirem embrutant Tian amb llaços gros i que els penjarem allà on ens roti” – ha assenyalat- “perquè quants més llaços grocs puguem penjar més reivindicarem la llibertat dels presos polítics”.