Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Preocupació al Camí de Can Besora per l’augment de vehicles quan hi hagi els pisos socials

El veïnat del Camí de Can Besora està inquiet: la tranquil.litat d’aquest carrer dels afores del poble canviarà radicalment, afirmen, quan l’estiu del 2020 comencin a viure-hi els inquilins dels nous pisos dels Vessants 2. I és que l’accés als aparcaments d’aquests 80 habitatges amb protecció oficial es farà, precisament, per aquest carrer: el Camí de Can Besora.

Inicialment, denuncien els veïns i veïnes, l’accés als aparcaments dels nous habitatges s’havia de fer per un carrer a urbanitzar, a la cota superior dels Vessants 2.

Ara, però, presentat ja el projecte públicament, els veïns veuen amb preocupació com es confirma que l’accés a l’aparcament es farà per la part sud. Això vol dir, assenyalen, que pel Camí de Can Besora hi circularan, d’entrada o de sortida, centenars de cotxes cada dia. L’Enric és un d’aquest veïns. Es queixa que “s’han fet el canvis sense avisar i a última hora”:

 

L’Enric tampoc entén aquest canvi perquè, assegura, l’accés previst inicialment als aparcaments té la B-20 a tocar i no cal, per tant, creuar el poble com caldrà fer ara.

El veïnat es queixa que, amb el nou projecte, tots els habitatges miraran cap al Camí de Can Besora en comptes de fer-ho cap a mar, com succeïa inicialment. Ara, la seva privacitat quedarà disminuïda, assenyalen.

Una altra de les veïnes ha explicat a La Local que li entristeix que el carrer “de casa” deixarà de ser un espai on, com ara, els infants juguen sense por:

 

L’accés al Camí de Can Besora només es pot fer pel carrer Santa Maria. Per sortir, els vehicles dels habitatges ho hauran de fer pel carrer de La Pau o bé pel final del mateix Can Besora, que fa una corba. Totes dues vies desemboquen a la Riera de Tiana que el veïnat tem que es col.lapsi de vehicles a partir del 2020, igual que els carrers Santa Maria i La Pau. Els veïns no se’n saben avenir, d’aquests nous canvis:

 

A la reunió imformativa d’aquest dimecres a la Sala Albéniz, tant l’alcaldessa, Ester Pujol, com la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, han emplaçat el veïnat a una reunió, encara sense data, a l’Ajuntament, per parlar d’aquest tema.