Cultura

Tiana ja té un Mapa de Patrimoni Cultural

Captura del mapa realitzat per l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Font: Oficina de Patrimoni Cultural. / martalopez

En total s’han inventariat 146 elements del patrimoni cultural i natural del terme. El mapa, però, encara no està tancat.

La  Local | 19/06/2019 a les 12:34 0
 

L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ja ha fet públic el Mapa de Patrimoni Cultural de Tiana. La setmana passada la institució va lliurar a l’Ajuntament de Tiana les dues versions del mapa, una íntegra de consulta restringida i una altra d’accés públic. El mapa, però, encara no està tancat. El podeu consultar en aquest enllaç: http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08282

Segons informen des de la mateixa Diputació, en total s’han inventariat 146 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 87,67% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 6,16% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2,05% documental (fons documentals i d’imatges), un 2,05% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2,05% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El mapa d’accés públic inclou una fitxa per a cada un dels 146 elements, acompanyada d’una fotografia, on es detalla la ubicació, la classificació, la descripció i la història de cada indret, a més a més de la bibliografia utilitzada. Així doncs, en el mapa podem trobar des del Parc de la Serralada de Marina fins al racó de les pedres i rajoles d’en Pere Salarich, passant per la vil·la romana de Can Sentromà.

Juntament amb el mapa, l’Oficina de Patrimoni Cultural també ha entregat una memòria que inclou valoracions globals, metodologia i diagnosi de situació del Patrimoni cultural local; recomanacions per a la protecció, conservació, investigació i difusió dels elements inventariats; la relació de tots els béns detectats i la bibliografia consultada.

Actualment hi ha 172 municipis que disposen del seu mapa i n’hi ha una vintena més en diferents processos de realització.

La  Local