Ensenyament | Montgat

Ajudar els adults a ajudar els infants

L'Anna, a l'esquerra, i l'Esther, directores de l'escola Timó, aquest dijous a la porta del centre / Alexia Guilera

L'escola d'adults Timó (Tiana i Montgat) obre els matins de juliol perquè infants i adults facin junts els deures dels primers. És una experiència pilot que, si funciona, s'ampliarà a més hores a partir del setembre.

Alèxia  Guilera | 23/06/2017 a les 11:39 0
 

Les aules de l’escola d’adults Timó (que donen servei a Tiana i a Montgat conjuntament) obriran aquest estiu els matins de dilluns, dimecres i divendres, del 10 al 28 de juliol, de 10h a 12.30h L’espai estarà obert perquè infants i adults entrin i surtin, dins d’aquesta franja horària, quan ho necessitin.

L’objectiu és oferir un espai per a aquells nens i nenes de Primària que necessiten un reforç a l’hora de fer els seus deures aquest estiu perquè no han assolit part de les matèries del seu curs. Però la proposta és que aquests nens i nenes vagin i treballin a l’escola Timó acompanyats d’un adult. Ho explica una de les dues directores del centre, l’Esther Crivillers:

 

L’obertura, unes hores els matins de juliol, de l’escola d’adults és una prova pilot, assenyala l’Esther. Per això, segons el balanç que se’n faci l’experiència es podria aplicar també el curs vinent:

 

L’Anna, l’altra directora de l’escola d’adults, assenyala que l’obertura d’aules d’aquest estiu té també un important funció preventiva del fracàs escolar:

 

El fet que hagin de treballar conjuntament adults amb infants fa que mares i pares es puguin posar en el lloc dels infants que han d’estudiar. Això és fonamental, diu l’Esther:

 

L’Esther i l’Anna, totes dues educadores, donaran aquests dies pautes i tècniques d’estudi a qui s’aculli a aquest nou servei.

 

Per l’escola d’adults Timó hi han passat aquest curs unes 250 persones que hi han estudiat català, anglès, el Graduat Escolar o informàtica. Tornarà a estar en ple funcionament a finals de setembre, després d’haver recollit les demandes dels adults del Baix Maresme als quals dóna servei.

Alèxia  Guilera