Partits | Política

Albert Garrit dimiteix com a membre de l’executiva del PSC de Tiana

L'exintegrant dels socialistes de Tiana, aquest dilluns / Alexia Guilera

El també president de les Joventuts Socialistes de Montgat i Tiana critica al Primer Secretari del PSC a Tiana, Albert Sales, per no haver donat resposta a la seva dimissió i per la manca de comunicació i interès per les Joventuts Socialistes locals.

Anna  Molas | 27/06/2017 a les 12:17 0
 

Albert Garrit, membre de l’executiva local del PSC i president de les Joventuts Socialistes de Catalunya de Tiana-Montgat, ha anunciat la seva dimissió a través d’un comunicat que va fer públic la setmana passada. Tot i que el comunicat data del 23 de juny, la presentació de la renúncia es va fer el 26 d’abril.

La dimissió, dirigida al primer secretari del PSC de Tiana, Albert Sales, és clara i contundent: Garrit afirma que “el motiu és per una profunda discrepància amb el seu projecte polític [el d’Albert Sales] i de les formes en les quals s’està realitzant el mencionat projecte”. Per altra banda, el comunicat publicat per les Joventuts Socialistes dóna suport a la decisió de Garrit i afirma que “a dia d’avui l’executiva local del PSC de Tiana no s’ha posat en contacte amb nosaltres a diferència del grup municipal socialista”.

En una entrevista a La Local-Ràdio Tiana hem tingut l’oportunitat de profunditzar una mica més en els motius d’aquesta ruptura de Garrit amb l’executiva local que, recordem, es va constituir el març d’aquest any i és, per tant, encara molt jove.

Acte de presentació de la nova Executiva Local. Març, 2017.

Acte de presentació de la nova Executiva Local al vestíbul de la Sala Albéniz. Març, 2017.

Albert Garrit afirma que la raó de fer públic el comunicat dos mesos després d’enviar la seva dimissió a Albert Sales és que esperaven primer una resposta per part de l’executiva. Així ho explica:

 

Segons Garrit, la indiferència de l’executiva local envers les Joventuts Socialistes de Tiana i Montgat és “inèdita” ja que, afirma, amb les anteriors executives sempre havien mantingut relacions de proximitat:

 

L’exmembre de l’executiva tianenca es refereix a Albert Sales com a una persona “en busca d’una cadira” en el futur:

 

La raó del seu desencant, remarca Garrit, ha estat que el projecte que Sales va presentar als membres inicialment no es va correspondre amb les accions que es van prendre un cop creada la nova executiva:

 

En relació al polèmic cas dels correus del PSC enviats a adreces personals durant la campanya electoral del 2015, Albert Garrit defensa el rol de l’actual alcaldessa, Esther Pujol, i es mostra descontent amb les recents declaracions de Ferran Vallespinós a La Local–Ràdio Tiana:

 

Per acabar, preguntem a Albert Garrit sobre la seva opinió en relació al referèndum que ha de tenir lloc l’1 d’octubre. El jove socialista es mostra favorable a la seva celebració “sempre que compleixi amb la legalitat”. Així ho explica:

 

La dimissió d’Albert Garrit marca un precedent en la història de l’executiva local del PSC de Tiana on, per primer cop en la seva història, hi ha hagut una renúncia al cap de només 2 mesos de ser creada. Aquest fet, juntament amb el distanciament de les Joventuts Socialistes i la confirmació, per part del mateix Garrit, que hi ha membres dins de l’executiva que s’estan plantejant fer el mateix que ell, crea dubtes sobre com seran les llistes del PSC del 2019, i si hi haurà gent jove.

Informació elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.

Anna  Molas