Política

Àlex Rosa: “estic ple de ràbia perquè tinguem amb tota normalitat una Alcaldia feixista a Tiana”

El portaveu municipal de la CUP als estudi de Ràdio Tiana durant l'entrevista / martalopez

Aquesta és la primera d'un seguit d'entrevistes amb els portaveus municipals. Tots 6 fan balanç del darrer mig any al poble -uns mesos intensos, plens d'esdeveniments cabdals- i expliquen les seves propostes pel 2018.

Alèxia  Guilera | 11/01/2018 a les 15:34 0
 

Darrerament se’l nota enfadat amb l’equip de govern (PSC). I sí, Àlex Rosa, portaveu municipal de la CUP, admet estar-ho: “m’hi he sentit estafat” afirma, contundent. I és que li costa veure com a Tiana hi ha una Alcaldia, diu Rosa, que legitima el 155 i la violència policial contra Catalunya:

 

Aquesta és la primera d’un seguit d’entrevistes amb els portaveus municipals. Tots 6 fan balanç del darrer mig any al poble -uns mesos intensos, plens d’esdeveniments cabdals- i expliquen les seves propostes pel 2018.

El juny de l’any passat, Àlex Rosa afirmava a La Local-Ràdio Tiana que volia deixar de ser regidor perquè estava desencantat amb la política municipal. Ara, només mig any després, aquest sentiment ha fet, en ell, un gir de 180 graus. Aquest canvi ha vingut arran d’haver estat, assegura Rosa, “enganyat” per l’alcaldessa Ester Pujol diverses vegades. La que més li va doldre, diu el portaveu de la CUP, va ser quan l’alcaldessa els va prometre fer una cooperativa a Tiana a canvi que votessin a favor del Pressupost del 2016. El projecte, però, mai va veure la llum:

 

 

I és que el cupaire reconeix que durant la primera part del present mandat, el seu grup va donar suport a importants decisions de l’equip de govern municipal. Ara, però, aquesta col.laboració s’ha acabat perquè l’alcaldessa “ens ha seguit enganyant” remarca Rosa, “fins i tot a nivell personal”:

 

Pel que fa a la moció de censura contra l’alcaldessa, que no s’ha pogut materialitzar, Àlex Rosa assenyala que “hi va haver una manca d’entesa generalitzada” entre el bloc que formaven el seu grup i Junts, i el PDeCat-DC. En cap cas, assegura, “hi ha hagut una lluita d’egos per ocupar una cadira” però sí que és clar que són “pols oposats” subratlla.

 

Àlex Rosa fa autocrítica en un punt essencial del relat de la moció de censura: reconeix que la resolució no l’han explicat “bé” al poble:

 

L’aliança amb Junts per Tiana, que va néixer a la llum de les negociacions per fer l’esmentada moció i segueix ara per ara, ha sorgit, assegura el portaveu cupaire, “de forma natural”. Tanmateix, assegura Rosa, no han parlat de si la mantindran de cara a les eleccions Municipals del 2019.

Els temes prioritaris de la CUP per aquest 2018 són la lluita contra els alts preus del lloguer a Tiana i contra el model de poble “excloent”, qualifica Rosa, de l’equip de govern municipal.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Alèxia  Guilera