Ajuntament | Política

Àlex Rosa, sobre els pressupostos 2018: “Són poc ambiciosos i poc treballats”

El portaveu de la CUP, Àlex Rosa, al ple del juny. / martalopez

Aquest dimecres es celebrarà la sessió extraordinària per aprovar els pressupostos municipals del 2018. Iniciem una sèrie d’entrevistes amb membres dels grups municipals per saber la seva opinió.

Marta  López | 17/07/2018 a les 12:52 0
 

Si hagués de posar adjectius als pressupostos que es volen presentar pel 2018, el portaveu de la CUP, Àlex Rosa, els definiria com a poc ambiciosos i poc treballats. Per al seu grup polític, aquests pressupostos no afronten les necessitats reals del poble i tracten, bàsicament, la despesa compromesa i poc més.

A causa de la poca ambició que tenen aquests pressupostos, l’únic punt a favor que hi veuen és que segueix les línies del Projecte d’Actuació Municipal, consensuat entre tots els partits:

 

Per altra banda, estan en desacord amb la contenció que es fa dels pressupostos a l’hora d’executar-los. Això fa que el romanent líquid de tresoreria, és a dir, els diners que sobren de la liquidació del pressupost anterior, vagin tots a parar a la construcció:

 

Àlex Rosa explica que des de la CUP han volgut analitzar molt bé, de cara als pressupostos del 2018, com ha estat l’execució dels del 2017. Per això, han demanat documentació a l’equip de govern per poder aclarir certes coses que no els hi quadren. A dia d’avui, diu Rosa, està pendent que li enviïn al llarg del dia un estudi sobre aquesta execució:

 

Des de la CUP també creuen que, a aquestes alçades de l’any, podrien haver continuat amb el pressupost prorrogat i haver començat a treballar a fer un bon pressupost de cara al 2019. El portaveu d’aquest grup municipal és de l’opinió que l’equip de govern ho ha fet així com a estratègia de màrqueting polític de cara a les eleccions municipals del 2019:

 

Per a la CUP, el procés de negociació amb l’equip de govern ha estat nefast. Per exemple, el passat 29 de maig tenien convocada una reunió amb l’alcaldessa per parlar dels pressupostos del 2018, però no es van presentar. El motiu: Rosa volia assistir amb altres membres de l’assemblea local de la CUP Tiana perquè el poguessin assessorar, però l’alcaldessa ho va rebutjar:

 

Àlex Rosa creu que hi ha hagut molt de teatre, que en el ple es veurà com ja venien pactats d’abans i que les reunions de negociació eren pur tràmit:

 

En aquesta sessió extraordinària, el grup municipal de Junts per Tiana presentarà tres esmenes al pressupost municipal 2018. Esmenes que, si s’aproven, s’hauran d’incloure al pressupost. El portaveu de la CUP explica que encara tenen pendent una reunió amb ells, però que aquestes esmenes són totalment compatibles amb el ROM i totalment licites:

 

Marta López
Marta  López