Política

Almeida: “Dir que l’alcaldessa és feixista, apart d’un insult, és una absoluta animalada”

Ferran Almeida, a l'estudi de La Local - Ràdio Tiana / Alexia Guilera

El secretari de política municipal de l’executiva local del PSC ha volgut respondre a les declaracions que el regidor Àlex Rosa de la CUP va fer a l'entrevista de dijous a La Local.

Marta  López | 12/01/2018 a les 20:04 0
 

El secretari de política municipal de l’executiva local del PSC, Ferran Almeida, ha respost a La Local les declaracions que el regidor Àlex Rosa de la CUP va fer sobre l’alcaldessa a l’entrevista publicada aquest dijous. Rosa va dir que estava ple de ràbia per tenir amb total normalitat una Alcaldia feixista a Tiana. Molest per aquestes paraules, Almeida creu que “malament anem al país i al poble quan s’utilitza l’insult groller com a eina válida per atacar al que pensa diferent a tu”. A més a més, assegura que Rosa no té ni idea del que significa el feixisme:

 

Almeida ha volgut recordar a Àlex Rosa que quan ell encara no havia nascut, ell ja lluitava per la llibertat d’aquest país contra el franquisme. Per aquest motiu, Almeida ha dit que escoltar aquestes barbaritats a aquestes alçades només significa una cosa: que s’està perdent qualitat democrática.

 

Afegeix que ells respecten la opinió dels independentistes, perquè és perfectament legítima, sempre que es faci seguint les regles del joc:

 

Un dels motius pels quals es critica al PSC és pel recolzament a l’article 155, argument que Rosa també va treure durant l’entrevista. Respecte a aquest tema, Almeida recorda que des del PSC es va presionar molt per evitar que s’apliqués amb totes les seves conseqüències:

 

Almeida també ha dit que el diàleg és molt necessari, però sempre sota una premisa básica: el respecte mutuu:

 

Ha volgut acabar l’entrevista amb dues frases molt significatives. La primera, de Rousseau, amb la seva frase cèlebre “No estic d’acord amb el que dius, però defensaré fins a la mort el dret que tens a dir-ho”. La segona, del llibre La rebel·lió dels animals, de George Orwell, que diu: “Si la llibertat significa alguna cosa, és el dret de dir als altres allò que no volen escoltar”.

Marta López
Marta  López