Política

Almeida: “No estem d’acord amb l’empresonament, però amb la mateixa rotunditat hem de dir que no són presos polítics”

Ferran Almeida als estudis de La Local-Ràdio Tiana. / martalopez

El responsable de política local del PSC, Ferran Almeida, ha justificat a La Local el posicionament del seu partit respecte a la pancarta "Llibertat presos polítics".

Marta  López | 08/02/2018 a les 19:57 0
 

El Ferran Almeida, responsable de política local del PSC de Tiana, ha volgut justificar a La Local la posició del seu partit respecte a la moció aprovada al ple d’aquest dimarts, que volia tornar a penjar la pancarta de “Llibertat presos polítics” al balcó de l’Ajuntament. El punt discrepant és bàsicament un: rebutgen utilitzar el terme presos polítics perquè, segons Almeida, no s’ajusta a la realitat. Segons ell, Junqueras, Forn i els Jordis no estan perseguits per les seves idees, sinó pels seus fets:

 

Almeida afegeix que utilitzar aquest terme només serveix per “generar un confusionisme que no és bo pel país ni pels ciutadans”. Tot i així, també ha volgut deixar clar que, de la mateixa manera que no estan d’acord amb el terme utilitzat, tampoc estan d’acord amb el seu empresonament:

 

Per aquest motiu, el que proposaven des del PSC, segons Almeida, era una alternativa que els altres grups municipals no van acceptar: canviar el lema de la pancarta per un altre amb el que poguessin estar tots d’acord. El lema proposat era “Som gent de pau, llibertat”, un lema que Òmnium Cultural ja havia fet servir. Almeida creu que podrien haver arribat a una entesa amb PDeCat-DC, Junts, ERC i CUP simplement atenent a raons i arguments, però no es van atendre ni raons ni arguments. Segons ell, va ser un “o això o res”.

La pancarta, finalment, s’ha penjat aquest matí al balcó de l’Ajuntament, però amb un afegitó exposant els grups municipals que hi van votar a favor.

Marta López
Marta  López