Menjar i beure

El cava d’Alta Alella tindrà el segell de Paratge Qualificat

/ sergiquevedo

Aquesta nova nomenclatura que s’ha posat en marxa des de la DO Cava, s’atorga a unes caves molt concretes que estiguin en situacions privilegiades. El celler de Pujol Busquets ho és.

Sergi  Quevedo | 06/04/2017 a les 17:50 0
 

El celler tianenc Alta Alella obtindrà el preuat segell de cava de Paratge Qualificat. Fa una setmana explicàvem la venda de la marca Privat al Grup Perelada. És un pas cap a l’excel·lència del cava d’Alta Alella que avança cap a un nou objectiu: la denominació de cava de Paratge Qualificat, que es va presentar en societat per part del Consell Regulador del Cava el 13 de juny de l’any passat.

Formen part d’aquest segell unes caves molt concretes, amb una ubicació geogràfica especial i que al mateix temps compleixin uns paràmetres. Per poder posar l’etiqueta de cava de Paratge Qualificat, a més, el producte haurà de provenir de vinyes que tinguin, com a mínim, deu anys, on s’hi faci collita manual, amb rendiments màxims de 8.000 quilos per hectàrea i un total de 36 mesos de criança, el que suposa sis mesos més que un gran reserva.

Els paratges integrants del segell estan delimitats geogràficament, amb identificació de les parcel·les, i han de tenir característiques climàtiques i de cultiu que els diferenciïn del seu entorn.

Finalment, Alta Alella hi va entrar i per això ha decidit emprendre aquesta nova línia de cava. Ho explica el mateix propietari del Celler, Josep Maria Pujol-Busquets;

 

Alta Alella va apostar fort i els ha sortit bé. Un dels deu espais és la Vall Cirera, lloc on es troben les vinyes del celler tianenc.

 

Reconeguts per la Guia Parker

Apart del cava de Paratge, Alta Alella segueix apostant pel seu Celler dels Ocells, marca de vi ecològic i sense sulfits. Un d’aquests caves ha estat qualificat amb la màxima distinció per part de la prestigiosa guia Parker de Vins. Per això, els tianencs encara se senten més orgullosos d’aquest celler i aposten clarament per la seva continuïtat. Josep Maria Pujol-Busquets

 

Ara esperen continuar amb la seva progressió tan amb el cava Mirgin com amb el Celler dels Ocells.

Sergi  Quevedo