La Local - Ràdio Tiana | Opinió | Política

Aparcar o no al centre i la sentència del 9-N centren el primer debat de l’ “Ara i aquí”

Els 5 representants en ple debat, aquest dimarts / cescandres

Tornava així a la programació de Ràdio Tiana la tertúlia política, que s'havia fet a fins no fa gaire anys. Hi han estat presents representants de tots els grups municipals menys del PSC que, juntament amb Esquerra, formen l'equip de govern.

Alèxia  Guilera | 14/03/2017 a les 22:17 0
 

L’aparcament lligat a la reurbanització, ja aprovada, de 3 carrers del centre ha centrat el primer debat del programa “Ara i aquí” de La Local-Ràdio Tiana. Tornava així a la nostra programació la tertúlia política, que s’havia fet a Ràdio Tiana fins no fa gaire anys. Hi han estat presents representants de tots els grups municipals menys el del PSC que, juntament amb Esquerra, formen l’equip de govern.

En aquest primer tema a debatre -en què el representant d’Esquerra, Ricard Fabra, no havia pogut encara arribar- els 4 grups de l’oposició han estat d’acord que arranjar tres carrers del centre no vol dir arranjar-lo tot. Joan Cañada, del PDCat, grup partidari de no suprimir els aparcaments al centre, ha assenyalat que no tothom té les mateixes necessitats d’estacionar-hi:

 

Per la seva vanda Gemma Liñán, de Junts, recordava que el problema dels aparcaments a Tiana, a més de ser complex degut a l’ orografia del poble, “no és nou: és històric”. El seu grup, ha explicat, creu que el problema ve de molt enrere:

 

Àlex Rosa, de la CUP, ha reconegut que al seu propi grup no hi ha unanimitat sobre si suprimir del tot o no els aparcaments al centre de Tiana. Ha dit que això indica que falta debat al poble:

 

Per la seva banda, Diego Parra del PP ha tornat a reafirmar el seu convenciment que no cal treure totes les places per aparcar al centre. Per al PP un dels problemes greus sobre el tema és que no hi ha prou rotació:

 

La sentència del 9-N, també a debat

A la segona part de l’ “Ara i aquí” els representants de cada grup han opinat sobre la sentència, coneguda aquest dilluns, del 9-N. Òbviament, el punt de vista de Diego Parra del PP no ha estat compartit per la resta dels presents, tot i que tothom ha debatut amb respecte. Parra ha dit això:

 

Àlex Rosa, per la seva banda, s’ha mostrat força indignat amb la sentència. Creu que “estem en un punt de no retorn” i de manca “total de respecte”, ha dit:

 

Joan Cañada ha afirmat amb rotunditat que la decisió judical “demostra que estem en un estat intervingut completament pel govern del PP”:

 

A la pregunta de si tenen por a represàlies, Gemma Liñán ha recordat que no hi ha els mitjans, ha dit, perquè l’Exèrcit, per exemple, pugui entrar en acció a Catalunya:

 

Ricard Fabra, portaveu municipal d’ERC, ha criticat la judicialització d’un cas que ell creu únicament polític i ha reptat el PP a inhabilitar “2 milions de persones”:

 

Podeu recuperar la tertúlia sencera aquí.

Alèxia  Guilera