Cultura

Aquarel.les amb l’ànima de Tiana

Teresa Soldevila, aquest divendres, a Tiana / Alexia Guilera

Des d'aquest divendres i fins dissabte 22 Teresa Soldevila exposa un seguit d'aquarel.les sobre racons especials del poble, a la sala d'exposicions del Casal.

Alèxia  Guilera | 14/07/2017 a les 12:50 0
 

Teresa Soldevila viu des dels 18 anys lluny de Tiana, el seu poble. Tanmateix, la presència de la vila -colors, textures, llums- és permanent dins seu i marca bona part de la seva pintura, que és, afirma, “el fil argumental de la meva vida”. Per això, des d’aquest divendres i fins dissabte 22, l’artista exposarà un seguit d’aquarel.les a la sala d’exposicions del Casal:

 

A la mostra s’hi podrà veure -i comprar a preus assequibles, remarca la Teresa- aquarel.les que mostren altres espais del poble que per a ella han estat essencials en la seva formació durant la joventut, com ara Can Boter:

 

La Riera de Tiana, concretament un racó que per a la Teresa té el misteri que ella busca als seus quadres, és un altre dels llocs que es podrà veure en forma d’aquarel.la al Casal:

 

La Teresa és autodidacta, tot i que, subratlla, “he tingut uns quants mestres, com a l’Edat Mitjana”. Ha viscut a Menorca però ara fa molts anys que està instal.lada a un poble de la Sierra de Gredos, a Ávila, on pinta i dóna classes de pintura. Torna periòdicament a Tiana per fer-hi petites estades. Malgrat això, feia quasi 20 anys que no exposava al seu poble:

 

Una de les raons que l’empeny a pintar Tiana és el profund canvi en el paisatge urbà que està patint el poble. Un canvi que li dol, afirma la Teresa:

 

L’exposició estarà oberta matins i tardes, a la sala d’exposicions del Casal, entre aquest divendres i dissabte 22 de juliol.

aquarel.les

 

 

 

Alèxia  Guilera