Urbanisme | Viure a Tiana

“Ara respirem tranquils”

En aquest solar, on fins ara hi havia les ruïnes de les casetes, s'hi feien sovint fogueres i se'ls punxava la llum als veïns / Alexia Guilera

Finalment s'ha fet l'enderroc de les cases de la colònia Arbó. Els veïns del costat asseguren que per fi estan tranquils, després de molts anys de conflictes amb gent que vivia als habitatges en ruïnes.

Alèxia  Guilera | 24/01/2018 a les 13:25 0
 

Les casetes de la colònia Arbó han estat enderrocades del tot aquest cap de setmana. Els veïns de la finca que llinda amb elles -al passeig Vilesa- asseguren que, per fi, estan tranquils. I és que, diuen, porten més d’una dècada patint punxades de llum, soroll, brutícia i, fins i tot, alguna amenaça. Tot plegat, expliquen, procedia de les persones que malvivien entre la runa de les 4 casetes de la colònia Arbó que acaben d’enderrocar per fer-hi 5 habitatges de luxe.

Aquests veïns no han volgut que se’ls gravés la conversa però no tenen inconvenient en explicar a La Local com han estat tots aquests anys de convivència, paret per paret, amb persones que vivien per temporades entre les parets de l’antiga colònia.

Quan el 1990 (fa 28 anys) aquesta parella va arribar a viure al passeig Vilesa, procedents de Badalona, a 2 de les 4 casetes de la colònia Arbó encara hi vivien. “Eren famílies, bons veïns que cuidaven les cases i l’espai verd del davant” expliquen. Fa uns 10 anys, però, alguns van marxar-ne i altres, força grans, van morir. Les casetes van quedar buides i sense manteniment. Aquí va començar la seva lenta però progressiva degradació tant de l’espai interior com de l’exterior. També va començara ser ocupada per persones que, asseguren els veïns, a ells els irrespectava sovint.

El propietari de les casetes, assenyalen aquests veïns, els havia dit diverses vegades que no tenia els diners ni per enderrocar-les ni per reformar-les.

La immobiliària del Masnou que promou els 5 habitatges de luxe que es faran a la colònia Arbó assegura que abans d’acabar aquest any ja s’hi podrà entrar a viure. Cada habitatge té un cost d’uns 380.000 euros i s’han venut tots 5.

Les velles casetes les havien d’enderrocar el maig-juny del 2017 i estava previst que els nous propietaris entressin a viure-hi aquest mes de setembre, tal com va informar La Local. Però, finalment, tot s’ha endarrerit ja que fins fa molt poc encara hi havia persones vivint entre les ruïnes de les casetes.

Alèxia  Guilera