Comerç | Viure a Tiana

Arriba a Tiana la Festa del Ruc, amb Cagaruc inclòs

En Carles Muntet amb alguns dels 11 rucs de la granja, a Tiana / Alexia Guilera

Es farà diumenge 25 de febrer. Hi haurà música en directe, una rifa gestionada per un ruc i, per suposat, passejades amb aquests animals pels voltants del poble.

Alèxia  Guilera | 09/02/2018 a les 11:52 0
 

Fa tot just 4 anys els rucs tornaven a Tiana. Ho feien, però, de manera diferent a com hi havien viscut fa dècades. Ja no han de treballar tant ni arrossegar grans pesos. Ara, protagonitzen una opció turística al poble ben especial: les passejades en ruc. Són Els Rucs de la Serralada, també coneguts com Rucs.cat Per donar a conèixer ben bé les possibilitats d’oci que ofereixen aquests animals i celebrar el 4t aniversari d’aquesta petita empresa, el 25 de febrer es farà a Tiana la Festa del Ruc.

En Carles, un dels dos propietaris de Rucs.cat, ens explica perquè creuen necessari fer aquesta festa:

 

A la Festa del Ruc tot girarà, òbviament, entorn d’aquests animalons. Les passejades en ruc es podran fer durant tot el matí i fins a migdia. També hi haurà concert en directe dels Ruc and Roll  i el Cagaruc, una rifa protagonitzada, com no podia ser d’una altra manera, per un ruc. En Carles i el seu company en Joan ens expliquen què és el Cagaruc i com funciona:

 

Els tiquets per participar al Cagaruc es podran comprar ja durant la setmana anterior.

La festa es farà a la seu de Rucs.cat que és la granja-reserva on viuen els animals i on comencen i acaben les passejades. És al Torrent de Can Retola, tocant al punt de la Riera de Tiana en què passa a ser de Montgat.

Un negoci que poc a poc avança

No ha estat fàcil fer realitat les passejades en ruc a Tiana així com la conservació d’aquests animals. Superats els mil esculls burocràtics necessaris per obrir un negoci, la realitat és que Rucs.cat segueix funcionant més o menys bé gràcies a la proximitat amb l’Àrea Metropolitana, explica en Carles.

Les escoles de Tiana i la seva àrea, a més de les de Barcelona són el gruix de la seva clientela:

 

Poc a poc, el negoci va fidelitzant usuaris però, curiosament, a Tiana són encara poc coneguts, afirmen:

 

A la granja-reserva de Can Retola hi ha, ara mateix, 11 rucs.

Alèxia  Guilera