Benestar | Montgat

ASPAMOTI ja té seu pròpia, 26 anys després de la seva fundació

Eva Marín, presidenta de l'entitat, a la nova seu, aquest dimecres / Alexia Guilera

Aquest mes de maig, l'entitat acaba d'inaugurar la seva seu. Ocupa una casa de poble, al cor del vell Montgat. Hi ha espais per menjar i per cuinar. També un parell d'estances on gaudir dels moments d'oci i, també, on fer-hi tallers.

Alèxia  Guilera | 10/05/2017 a les 16:40 0
 

Tot va començar pel comentari d’un regidor caçat al vol per l’Eva, presidenta d’ASPAMOTI (associació de pares/mares de persones amb discapacitat de Montgat-Tiana). El regidor Jordi Abad suggeria que l’anhelat local que aquesta entitat necessitava potser podia arribar via la família Sabater, que posseeix un grapat de cases antigues a la Riera de Sant Jordi de Montgat.

Dit i fet: l’Eva Marín, presidenta d’ASPAMOTI no s’ho va pensar dues vegades i va contactar -ja fa més d’1 any- amb dos dels germans Sabater. Aquest mes de maig, l’entitat acaba d’inaugurar la seva seu. Ocupa uns baixos i un primer d’una rehabilitada casa de poble dels Sabater, al cor del vell Montgat. Tot plegat ho explica l’Eva:

 

La vella casa feia gairebé una dècada que s’anava degradant perquè no hi vivia ningú de forma estable. Ara, a la seva nova vida ofereix espais per menjar i per cuinar. A més, un parell d’estances on gaudir dels moments d’oci i, també, on fer-hi tallers. Era una necessitat urgent de l’entitat disposar d’un espai propi com aquest:

 

Al fons de la casa, un jardí encara un pèl atrotinat: la seva adequació serà el següent repte dels usuaris i usuàries d’ASPAMOTI. Ara mateix, infants, nois i noies i adults de l’entitat ja fan alguns dels tallers però escampats a diversos espais cedits de Montgat. Qui són, però, aquestes persones?

 

A la nova seu es faran tallers, des del matí fins a la tarda, de cuina, de ceràmica, de dansateràpia o de lectoescriptura. Tot plegat, però, començarà després de l’estiu perquè encara hi ha aspectes burocràtics a resoldre ara mateix.

La part emocional, tant d’usuaris com de les seves famílies, també es cuidarà molt:

 

Ara mateix, ASPAMOTI té unes 15 persones usuàries. L’Eva Marín aprofita el moment per fer una crida a nous voluntaris:

 

La nova -i sembla que definitiva- seu d’ASPAMOTI és a la Riera de Sant Jordi, 62, molt a prop de l’estació del tren de Montgat.

Alèxia  Guilera