Laboral | Salut

Aturada de les activitats laborals no essencials fins al 9 d’abril

L'autobus B-29, que enllaça Tiana amb Badalona. El transport de persones està considerat com a servei essencial / Alexia Guilera

Aquesta mesura contempla un seguit d'excepcions: els que actualment ja desenvolupen teletreball, els que estan en situació d'incapacitat temporal, els afectats per un ERTO i els treballadors i treballadores que formen part dels serveis essencials.

Marta  López | 30/03/2020 a les 13:48 0
 

Aquest dilluns 30 de març comença una segona fase de l’estat d’alarma, activat a causa de l’emergència sanitària pel coronavirus, que inclou mesures encara més estrictes. Des d’ara i fins al dijous 9 d’abril, ambdós dies inclosos, les activitats laborals que es consideren no essencials s’aturaran i els treballadors estaran en una situació de permís retribuït recuperable.

Això vol dir que s’hauran de quedar a casa obligatòriament, però cobraran el salari amb normalitat. Un cop finalitzat el període de restriccions, recuperaran progressivament les hores perdudes de forma pactada amb l’empresa.

Des de Protecció Civil han aclarit que aquesta mesura només s’aplica als assalariats i no als autònoms. En aquest cas, si podien fer la seva activitat abans que es publiqués aquest Reial Decret Llei, la poden continuar fent, si no, també s’hauran de quedar a casa.

Aquesta mesura contempla un seguit d’excepcions: els que actualment ja desenvolupen teletreball, els que estan en situació d’incapacitat temporal (baixa per malaltia) o amb el contracte suspès per causes legalment previstes, els afectats per un ERTO i els treballadors i treballadores que formen part dels serveis essencials. A continuació, s’adjunta un llistat d’aquests serveis:

Marta López
Marta  López