Mobilitat

Autoescola Rolan: “Amb la vaga dels examinadors la facturació ha baixat a la meitat”

/ sergiquevedo

Aquesta setmana es compleix un mes de la vaga dels examinadors de la DGT. Des de l’Autoescola situada al carrer del centre es mostren preocupats per com avança aquest tema.

Sergi  Quevedo | 12/07/2017 a les 17:47 0
 

Amb l’estiu i la fi dels exàmens de molts joves comença l’època de posar-se les piles i treure’s el carnet de conduir. Tot i això aquest any hi ha hagut un problema greu, la vaga convocada pels examinadors de la DGT que impedeix fer els exàmens. Segons algunes estadístiques es parla que des de que va començar la vaga el 14 de juny s’han deixat de fer més de 130.000 exàmens a tot l’estat. La vaga obeeix a una petició de pujada salarial, dignificació del llocs de treball i més examinadors per fer front a la demanda. En aquest moment qui més ho pateixen són les autoescoles i els alumnes de retruc. Hem volgut saber com ho viu l’autoescola de Tiana i hem parlat amb el seu professor, Xavier Bernaus. Ell mateix relata la situació com a complicada.

 

Sobre el motiu de la vaga el mateix professor reconeix que és un motiu que “s’entén i que estan obligats a complir amb el que l’estat els va prometre” però també han escollit la “pitjor època”. Xavier Bernaus

 

No tots els examinadors fan vaga però a l’àrea de Barcelona de tots els examinadors que són uns 60, només fan exàmens 1 o 2.

 

L’Autoescola Rolan de Tiana també està bastant paralitzada

Aquesta situació fa que els alumnes parin les pràctiques fins que no sàpiguen si podran pujar a examinar-se o no. Tenint en compte que durant l’agost la DGT ja no examina, la situació a l’Autoescola Rolan de Tiana és complicada segons el seu professor.

 

La facturació ha baixat més de la meitat. Xavier Bernaus

 

El mateix professor espera que la situació es desencalli aviat, ja que segons les seves paraules “és una baralla de dos en que acaba rebent un tercer, que en aquest cas són els alumnes”

Sergi  Quevedo