Gent gran

Balanç de final de curs de la Llar de Persones Grans

Un grup de ballarines de la Llar d'Avis fent una coreografia al ritme de la nadala "El trineu" / martalopez

La Local ha parlat amb el seu director, en Josep Conesa, per fer balanç del curs que just acaba i el que vindrà a partir del setembre.

Marta  López | 28/06/2018 a les 14:47 0
 

Sardanes, informàtica, sevillanes, bingo, jocs de cartes, tallers… totes aquestes activitats, i moltes més, han omplert la graella d’aquest curs a la Llar de Persones Grans, que acabarà el proper 30 de juny. La Local ha parlat amb el seu director, en Josep Conesa, per fer balanç del curs que just acaba i el que vindrà a partir del setembre.

Per a ell, el balanç d’aquest curs ha sigut totalment positiu. Totes les activitats han tingut èxit, fins i tot en algunes s’han complert totes les places. Per exemple, el ball de sardanes és una de les propostes més noves que tenen i de les que més han agradat. És per això que, de cara al curs que ve, repetiran activitats i es faran en el mateix horari:

 

De cara al curs que ve, diu en Josep Conesa, les perspectives són tant o més bones que les del curs que ara acaba. Ara mateix estan treballant en el plantejament del proper curs, i un dels eixos principals és potenciar els matins:

 

Una de les opcions que tenen sobre la taula és desdoblar el taller de memòria, que condueix la Primi:

 

La Llar de Persones Grans no només compta amb activitats i tallers. També ofereix sortides i excursions. De cara al següent semestre de l’any, en Josep espera poder programar, com a mínim, dues excursions d’un dia i diverses sortides culturals matinals. Aquestes últimes, diu, han tingut més èxit que no pas les de dia sencer:

 

Però les sortides que més triomfen, segons el director, són les sortides nocturnes al teatre:

 

Al llarg de l’any, la Llar també ha organitzat festes. En Josep explica que tenen 4 festes importants, una per cada estació de l’any: a la festa de primavera celebren l’arrossada; la festa d’estiu es fa per la revetlla de Sant Pere; a la festa de tardor celebren la castanyada a la Catequística; i la festa d’hivern, pel Nadal.

També tenen d’altres festes clàssiques, com el Carnestoltes, l’enterrament de la sardina o el comiat de l’estiu, aquesta última nova de l’any passat. En Josep explica que va ser un èxit:

 

Així doncs, aquest dijous 28 de juny celebraran l’estiu i s’acomiadaran d’aquest curs amb la revetlla de Sant Pere, i de cara al proper setembre, tornaran amb força amb el comiat de l’estiu i el concert d’havaneres.

Marta López
Marta  López