Tiana Negra

Biel Cussó guanya el Premi Memorial Agustí Vehí gràcies a un sicari molt especial

Moment de l'entrega del premi a Biel Cussó, segon per la dreta a la imatge. / alexramis

L’escriptor de la Vila de Gràcia ha assegurat que el personatge que dóna títol a la seva novel·la, el Vladimir, li desperta una estima especial. De fet, el va començar a desenvolupar molt abans d’escriure el llibre

Àlex  Ramis | 21/01/2017 a les 0:17 0
 

La novel·la guanyadora del IV Premi Memorial Agustí Vehí ha estat Vladimir, de Biel Cussó. Per a l’escriptor gracienc, aquest guardó ha suposat un gran privilegi en un context com el del Tiana Negra, ja que per a ell és un festival on hi participen molts autors reconeguts del gènere de lladres i serenos.

 

De fet, l’autor assegura que, des que li van comunicar, ha estat “levitant a mig pam de terra”. La seva novel·la, segons explica, està protagonitzada per tres personatges: un assassí a sou, un empresari d’èxit a punt de jubilar-se i un policia de trànsit que “voldria ser més policia”. Durant el llibre, les històries d’aquests tres protagonistes s’entrellacen i, tot i que no pot avançar gaire cosa més, Cussó assegura que el relat compta amb un important element de ciència ficció.

Però l’assassí a sou, el Vladimir, és el personatge que dóna títol a la novel·la. Possiblement, perquè a Cussó li va venir al cap mentre escrivia un altre llibre i, després, a partir d’aquí, va anar desenvolupant-lo, li va anar agafant molta estima i va decidir escriure-li la seva pròpia història.

 

A més, l’escriptor gracienc destaca que va passar molt temps des que va acabar la novel·la fins que es va decidir a presentar-la al premi.

 

Biel Cussó també ha volgut dedicar la seva victòria a l’Anna Maria Villalonga i al seu marit. Qui no ha pogut estar present per culpa de la neu, però, ha estat el guanyador del Premi Memorial Agustí Vehí de l’any passat: Silvestre Vilaplana. Tot i així, un dels representants de Crims.cat, ha fet la presentació de la seva novel·la i ha aprofitat per recordar que “és important que no oblidem el passat”. Especialment, respecte al tema de les fosses comunes, que és el que es tracta al relat de Vilaplana.

Àlex  Ramis