Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Baratau acull l’exposició “100 anys de ciència-ficció”

Can Baratau acull des del passat 25 de gener i fins al 12 de febrer l’exposició itinerant “100 anys de ciència-ficció”, un viatge pels antecedents, orígens i evolució d’aquest gènere a través de la literatura, el cinema i les sèries de televisió. La Pilar Aznar, directora de la biblioteca de Tiana, explica que es podrà veure a la Sala d’Actes:

 

L’exposició està ideada per la Plataforma Blanc i Negre, companyia amb seu a Mataró dedicada a la divulgació històrica a través de diverses eines tant pedagògiques com d’entreteniment. En Marcel Vilarós explica en què consisteix aquest projecte:

 

Així doncs, “100 anys de ciència-ficció” és només una de les diverses exposicions, obres teatrals, concerts, xerrades i tallers que organitzen des de la Plataforma Blanc i Negre. En Marcel explica que la intenció principal de la mostra és veure com la ciència-ficció, en el fons, no parla del futur sinó del present més immediat:

 

És per això que es fa un viatge històric pels antecedents, orígens i evolució de la ciència-ficció, demostrant com el moment històric ha influït en el naixement de les temàtiques més representatives del gènere com la robòtica, els límits de la realitat, el medi ambient o les distopies:

 

A més, també es recull com la ciència-ficció s’ha acostat als problemes socials i com van néixer les primeres històries de reivindicació feminista i de temàtiques LGTBI:

 

L’exposició està dividida en tres blocs diferenciats:

 

A “100 anys de ciència-ficció” es poden trobar des d’escriptors de capçalera del gènere, com Isaac Asimov, Ray Bradbury, Philip K. Dick o Ursula K. Le Guin, fins a cineastes com Fritz Lang i la seva “Metropòlis” o les germanes Wachowski i “Matrix”.