Cultura | Urbanisme | Viure a Tiana

Can Riera s’obre a un concurs per convertir-se en un centre d’activitat cultural i gastronòmica

L'alcaldessa flanquejada per les titulars de les dues regidories relacionades amb el nou projecte: Núria Garcia, d'Urbanisme, i Núria Blasco, de Cultura / Alexia Guilera

L'objectiu és que l'antic celler sigui un espai que aculli les expressions creatives de Tiana dins els àmbits de la cultura, la gastronomia, l'alimentació i l'enologia.

Alèxia  Guilera | 22/09/2017 a les 17:19 0
 

Can Riera es convertirà en un espai que pivotarà entorn la cultura, la gastronomia, l’enologia i l’alimentació relacionades amb Tiana, i tindrà activitat permanent. Amb aquest objectiu s’obrirà un concurs d’idees, adreçat a arquitectes col.legiats, les bases del qual es publicaran la setmana vinent.

Fetes les obres principals de remodelació, ara tocava dotar Can Riera de continguts que acabessin de donar-li la personalitat que, sense cap mena de dubte, té aquest emblemàtic espai tianenc. Per això, el concurs d’idees, molt ajustat a la nova llei d’arquitectura, acollirà propostes tant de rehabilitació interior com d’activitats a fer-hi.

Un jurat de persones expertes en arquitectura triarà els 5 projectes finalistes -cadascun dels quals obtindrà un premi de 2.000 euros- que seran exposats al públic. Acte seguit, es triarà el projecte guanyador – que obtindrà 5.000 euros de premi- per votació popular. El projecte definitiu per Can Riera serà molt transversal, de manera que Cultura, Promoció Econòmica i Urbanisme entrellaçaran en ell les seves tasques, explica l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

Els projectes del concurs hauran d’estar ajustats a uns determinats usos que han de passar per la Cultura, ja que és un equipament catalogat com a cultural. Ho explica la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia:

 

Una part important del projecte a presentar haurà de tenir en compte l’habilitació d’un annex -que formava pert de la masia però es va haver d’enderrocar perquè estava en molt mal estat- a l’esplanada que dóna a l’actual mur de les heures, d’uns 90 metres quadrats.

Les infinites possibilitats de Can Riera

El cert és que Can Riera ha anat agafant volada es podria dir que per ella mateixa. Tot i que la seva rehabilitació apareixia en alguns dels programes electorals de les Municipals del 2015, va ser el Tast Tiana del 2016 el que va posar realment de manifest les enormes possibilitats d’aquest espai al cor del poble.

Després, s’hi han fet actes com el 25 de novembre, els concerts del cicle D’Acords o, molt recentment, el concurs Tornasons que han lluït doblement per la calidesa d’aquest antic celler. Per això, ara, dotar-la de programació permanent i triar de forma popular el projecte que ho faci possible és motiu de satisfacció. Núria Blasco, regidora de Cultura:

 

Una de les activitats que més es vol potenciar a Can Riera són els tastos de vins de la DO Alella, òbviament amb especial èmfasi en els vins i caves dels cellers tianencs. També la promoció de productes gastronòmics locals. Ester Pujol:

 

El concurs d’idees es finançarà amb els 15.000 euros procedents del romanent, aprovats al passat ple municipal per a Can Riera.

Guanyi el projecte que guanyi, el que està clar és que la nova Can Riera serà un espai polivalent, amb actes culturals oberts al poble però, també, per ser llogat per presentacions i altres actes promocionals d’empreses de fora de Tiana relacionades amb la cultura, l’alimentació i la gastronomia. En paraules d’Ester Pujol s’hi farà, partir de l’any vinent, “un maridatge sectorial”.

Alèxia  Guilera