Mobilitat | Urbanisme

Canvi de sentit de 5 carrers del poble: què proposa l’Ajuntament

La cruïlla de Matas amb Escalfapé: tots dos carrers canviaran de direcció / martalopez

L'objectiu final de la proposta és descongestionar de vehicles el carrer Matas i, en general, aquesta zona del poble. Volen fer que el gruix principal de circulació rodada de sud a nord del poble passi per la carretera.

Alèxia  Guilera | 01/12/2017 a les 12:59 0
 

El canvi de sentit que afecta la zona dels carrers Matas, Escalfapé, Pau Casals, Avinguda Ciutadella i Pep Ventura s’implantarà a partir del 22 de desembre, un cop comencin les vacances escolars de Nadal, ha explicat la regidora d’Urbanisme Núria Garcia.

L’objectiu final de la proposta és descongestionar de vehicles el carrer Matas i, en general, aquesta zona del poble. Volen fer que el gruix principal de circulació rodada de sud a nord del poble passi per la carretera. La mesura és, fins i tot, per aquells vehicles que venint de Montgat i el Maresme, vagin cap a la zona de Can Gaietà.

La Local ha entrevistat la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, per conèixer el projecte sobre aquests canvis. Garcia ha recordat que tot plegat ja es va comunicar a la ciutadania el setembre del 2016, quan es va fer una jornada sobre mobilitat organitzada per l’Ajuntament a Can Riera.Es van presentar diversos projectes que es volien posar en marxa sobre urbanisme i mobilitat, i un d’ells feia referència a la voluntat de pacificar el trànsit a la zona del carrer Matas.

Un any i gairebé tres mesos després començaran les obres per pacificar el carrer Matas i prioritzar els vianants per sobre dels vehicles. Part del projecte passa per canviar les direccions als 5 carrers esmentats.

El representant de l’empresa Doymo, encarregada de l’estudi de mobilitat que ha servit de guia d’aquest projecte, explica que l’objectiu és crear un itinerari peatonal entre l’entrada al poble i el centre:

 

Com a conseqüència d’això, a la zona dels carrers Matas, Escalfapé, Pau Casals, Pep Ventura i Avinguda Ciutadella es farà l’esmentat canvi de sentit.  La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ho explica:

 

El cap de la Policia Local, Tomás Cabrejas, explica què valoren positivament d’aquesta modificació pel que fa a la mobilitat:

 

Aquest canvi no vindrà sol: s’ampliarà la vorera del carrer Escalfapé, que passarà a ser-hi només al costat de mar però serà més ampla. A la llarga, també faran que el carrer Castellar acabi essent de sentit únic, entre Matas i passeig Vilesa. Un altre gran canvi que es vol implementar és que l’entrada a l’escola Tiziana es faci per la zona de l’escola municipal de música, al final d’Escalfapé.

Les obres de remodelació de Matas comencen d’aquí a pocs dies

El canvi de direcció dels 5 carrers anirà en paral.lel amb una reforma radical del carrer Matas, entre la cruïlla amb Ciutadella i fins que es converteix en Marquès de Monistrol, quasi a la Plaça de la Vila.

La primera fase de les obres, entre Escalfapé i Pau Giralt, comença la setmana vinent i durarà fins a finals de gener, moment en què començaran les obres del segon tram que va de Pau Giralt fins a Jaume Amat. Aquesta segona fase durarà també uns dos mesos, fins a final de març, moment en què s’iniciarà la darrera etapa, al tram entre Jaume Amat Sant Francesc. El carrer s’anirà repavimentant també per etapes. Començarà a finals d’abril (la part més propera a la Plaça de la Vila) per acabar a començament de juny, poc abans del Tast Tiana.

Una informació elaborada conjuntament amb Marta López.

Alèxia  Guilera