Mobilitat

CGT convoca 4 aturades al servei de Renfe al llarg del període estival

Pla general d'usuaris de Renfe a l'andana pujant al tren a l'Estació de Sants el dia 15 de juliol de 2019. Font: Joana Garreta (ACN) / martalopez

La primera serà aquest dimecres 31 de juliol. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims del 40% a Rodalies.

La Local / ACN  | 30/07/2019 a les 12:43 0
 

El sindicat de treballadors CGT ha convocat 4 aturades al servei de Renfe al llarg del període estiuenc per reclamar millores laborals com l’augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s’aturi l’externalització dels serveis o el dret a la promoció interna.

La primera serà aquest dimecres 31 de juliol. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims del 40% a Rodalies. Concretament, l’aturada serà de dotze del migdia a quatre de la tarda i de vuit del vespre fins a les dotze de la nit. La resta de la jornada el servei es farà dins de l’horari habitual.

Pel que fa a els trens AVE –Llarga Distància s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona, i amb un 65% els serveis d’Avant, segons ha informat la companyia Renfe.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional.

Segons explica el sindicat CGT, la manca de personal i les taxes de reposició insuficients provoquen carències en el servei de Renfe, que no és capaç de mantenir i garantir la prestació d’uns serveis de qualitat.

La manca de personal també provoca que no s’hagi pogut complir el reial decret 6/2018 referent a l’augment de llocs de treball i la conciliació familiar segons el qual s’hauria de reduir la jornada laboral setmanal a 37,5 hores.

Les aturades es repetiran el 14 i el 30 d’agost i l’1 de setembre, també amb uns serveis mínims del 40% i dins dels mateixos horaris establerts per aquest dimecres.

Enllaços d’interès

http://www.acn.cat/text/item/serveis-minims-del-40-a-rodalies-i-del-78-en-els-ave-llarga-distancia-en-la-vaga-de-dimecres-a-renfe

http://cgt.org.es/noticias-cgt/noticias-cgt/cgt-convoca-4-dias-de-huelga-en-renfe

 

La Local / ACN