Comarcal | Medi Ambient

Cicle de tallers virtuals per aprendre a estalviar des de casa

/ martalopez

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme han preparat aquest cicle emmarcat dins de les activitats virtuals programades per la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Marta  López | 15/06/2020 a les 11:54 0
 

La setmana que ve, del 22 al 26 de juny, es celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. La Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat han preparat diverses activitats i propostes virtuals que tindran lloc abans, durant i després d’aquestes dates, com exposicions, jocs educatius i fins i tot una escape room.

Una d’aquestes activitats és el cicle de tallers virtuals “Estalvia des de casa” coordinats amb els Consells comarcals i les mancomunitats amb agències o servei local d’energia. Al Maresme, l’encarregat d’organitzar aquest cicle és el Consell Comarcal del Maresme.

L’objectiu d’aquests tallers, tal com s’explica des del mateix Consell, és ajudar a les famílies a estalviar energia i diners i, a la vegada, introduir conceptes com l’emergència climàtica i la transició energètica.

Així doncs, s’han programat 3 directes a través de Youtube, que es podran recuperar posteriorment, basats en recomanacions d’estalvi perquè els usuaris trobin solucions als seus consums i costos energètics.

La primera sessió serà aquest mateix dilluns 15 de juny a les vuit del vespre, i tractarà sobre transició energètica, canvi climàtic, emergència climàtica i el paper que podem fer cada un de nosaltres.

La segona i tercera sessió, que es faran el dijous 18 i el divendres 19 de juny a les cinc de la tarda, estan relacionades i es recomana fer-les conjuntament. Aquí s’ensenyarà a estalviar en el rebut domèstic, a entendre les dades digitals del comptador i a estalviar a través de l’ús assenyat de l’energia i d’aparells eficients.

Per participar en aquests tallers i poder interactuar amb els conductors, cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Marta López
Marta  López