Medi Ambient

Com evitar la proliferació del mosquit tigre

Els testos, especialment la zona del plat, són un dels principals focus de la proliferació del mosquit tigre. / martalopez

Tenint en compte que els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Marta  López | 25/06/2020 a les 10:11 0
 

L’arribada de l’estiu, l’augment de les temperatures i les pluges són els detonants que provoquen la proliferació del mosquit tigre. Aquesta espècie originària del sud-est asiàtic pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies, com testos, safareigs i qualsevol canal o dipòsit d’aigua.

A través de recursos i materials didàctics que posen a disposició dels ajuntaments i la ciutadania, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona va iniciar una campanya durant la primavera que vol sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la presència del mosquit tigre.

Per exemple, han editat el conte “A la caça del mosquit ratllat”, dirigit als infants, amb l’objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament respecte a la lluita contra aquest.

Tenint en compte que els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

El mosquit tigre es va detectar a Catalunya per primera vegada l’any 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm.

Marta López
Marta  López