Entitats | Urbanisme

Com serà el nou local del Cau, al carrer Cals Frares

En aquest terreny municipal del carrer Cals Frares s'ubicarà el nou local del Cau / Alexia Guilera

Tècnicament, ha explicat Ester Pujol, l'edifici serà "espectacular" ja que es poden anar afegint mòduls a la construcció inicial, de forma que anirà creixent segons les necessitats de les entitats del poble.

Alèxia  Guilera | 21/06/2017 a les 15:52 0
 

Els darrers dies, el nou local del Cau de Tiana està d’actualitat: ha estat 1 dels 5 projectes que la ciutadania ha pogut votar aquest mes com a prioritari als Pressupostos Participatius i, finalment, ha estat el que més vots ha aconseguit per part dels tianencs i tianenques que van participar. Per la seva banda, el Cau (l’AEIG Roger de Flor) va fer la setmana passada un comunicat queixant-se que l’Ajuntament no els havia consultat si volien o no formar part d’aquest llistat de projectes a votar.

Però més enllà de tot això, La Local-Ràdio Tiana ha volgut esbrinar com és aquest projecte i quin aspecte i funcions tindrà la nova seu d’aquesta entitat, una de les més veteranes de Tiana ja que l’any vinent farà 50 anys. Es construirà al carrer Cals Frares, a un gran solar municipal situat al costat de la casa històrica que dóna nom al carrer i just a sobre de les vivendes de protecció oficial de la Riera d’en Font.

IMG_7612

L’estudi topogràfic ja està enllestit, ha indicat l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

El que és segur, ha subratllat l’alcaldessa, és que les obres d’aquest nou equipament es començaran a realitzar aquest any mateix perquè l’avantprojecte ja està fet. Adequar un edifici ja existent en comptes de fer-ne un de nou, que és el que es farà, era “complicat i car” ha explicat Ester Pujol:

 

L’alcaldessa qualifica el projecte del nou local del Cau com a “molt important” perquè “és una aposta de govern i de PAM” (Pla d’Actuació Municipal). Tècnicament, Ester Pujol el qualifica d’ “espectacular” ja que es poden anar afegint mòduls a la construcció inicial, de forma que l’edifici anirà creixent segons les necessitats d’entitats del poble:

 

La nova edificació estarà integrada al fort pendent que fa el solar on s’ubicarà. I és que l’estudi d’arquitectes que l’ha dissenyat, ha explicat Pujol, és expert en projectar espais que han de ser usats per infants i joves.

 

Creative Commons License
Alèxia  Guilera