Salut

Comença la fase 3: sense franges horàries, reunions de fins a 20 persones i cita prèvia

La piscina municipal comença la temporada aquest dissabte amb mesures de seguretat i higiene. / Alexia Guilera

L’estat d’alarma encara continua vigent i les mesures d’higiene i seguretat segueixen sent prioritàries, però es flexibilitzen algunes mesures per anar adaptant-se a la nova normalitat.

Marta  López | 18/06/2020 a les 10:01 0
 

Tiana ja es troba en fase 3. Des d’aquest dijous 18 de juny, totes les regions sanitàries de Catalunya formen una única unitat territorial i la ciutadania es pot moure lliurement sense restriccions. L’estat d’alarma encara continua vigent i les mesures d’higiene i seguretat segueixen sent prioritàries, però es flexibilitzen algunes mesures per anar adaptant-se a la nova normalitat.

S’eliminen les franges horàries per a passejades i esport no professional. Es pot passejar a qualsevol hora del dia, sense limitacions horàries, en grups de com a màxim 20 persones durant el temps que es vulgui i les vegades que es vulgui.

Es permeten les reunions de fins a un màxim de 20 persones a domicilis, zones comunes, carrer… Cal respectar la distància de seguretat o utilitzar mascaretes.

Es permet obrir l’interior dels locals d’hostaleria i restauració al 50% de la seva capacitat. Es recomana reserva prèvia i no està permès l’autoservei a la barra. Les terrasses poden obrir al 75% de la seva capacitat.

Les piscines poden obrir amb una capacitat del 30% com a màxim i amb cita prèvia. L’Ajuntament de Tiana ha fet un vídeo explicatiu tant del protocol d’accés a la piscina municipal de Tiana com per la compra dels abonaments. A part del control d’aforament, també s’estableixen mesures de protecció i higiene. La piscina obrirà a partir d’aquest dissabte 20 de juny fins al 6 de setembre.

Les platges estan obertes i es pot accedir a elles per oci, prendre el sol o banyar-se. A Montgat, de moment, només està oberta la platja de les Barques, l’única que compleix els requisits i les condicions de seguretat especificades per les autoritats.

Tal com expliquen des de l’Ajuntament de Montgat, aquesta decisió es basa en dos criteris fonamentals: la superfície útil de les platges arran de l’obligatorietat de mantenir la distància social i l’estat que es troben a causa dels estralls del temporal Glòria, les llevantades o els desperfectes en les infraestructures.

Per últim, els parcs naturals permeten les activitats de turisme actiu sempre que no es superin les 30 persones i es facin amb cita prèvia. També es permeten les activitats esportives, culturals i recreatives, sempre respectant les mesures de seguretat i higiene.

Consulta tots els canvis de la fase 3 a la pàgina web de Generalitat de Catalunya.

Marta López
Marta  López