Salut

Consells per prevenir, detectar i actuar davant d’un cop de calor

/ martalopez

Els símptomes més freqüents d'un cop de calor inclouen, entre d'altres, un augment de la temperatura corporal superior a 40º, mal de cap, nàusees i vòmits, i alteracions de l'estat mental o el comportament, com ara confusió, irritabilitat o deliri.

Marta  López | 19/07/2022 a les 14:41 0
 

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, malgrat que l’actual episodi de calor s’acabi aquest dimarts, de cara a divendres s’espera l’inici d’un nou episodi d’onada de calor que probablement s’allargarà fins a mitjans de la setmana vinent.

Protecció Civil ja va activar la setmana passada el PROCICAT per onada de calor davant la previsió de temperatures extremes i el Departament de Salut va posar en marxa el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

El Doctor Santiago Barambio, metge i conductor del programa “La Consulta Local”, ens dona consells per prevenir, detectar i actuar davant dels cops de calor que es poden produir a causa de l’exposició a aquestes temperatures extremes. Abans de res, ens defineix què és un cop de calor:

 

Els símptomes més freqüents d’un cop de calor inclouen, entre d’altres, un augment de la temperatura corporal superior a 40º, mal de cap, nàusees i vòmits, i alteracions de l’estat mental o el comportament, com ara confusió, irritabilitat o deliri:

 

El Dr. Barambio recorda que la gent gran i els infants són col·lectius vulnerables i més propensos a patir cops de calor:

 

Com s’ha d’actuar davant d’un cop de calor? Santiago Barambio explica quins són els passos a seguir en cas de trobar-nos a algú en aquesta situació:

 

Per últim, ens dóna consells per prevenir i evitar que patim un cop de calor:

 

L’Ajuntament de Tiana també demana precaució davant d’aquest episodi de temperatures extremes i recomana els espais públics amb aire condicionat i activitats per poder passar les hores de màxima calor: la Llar de Persones Grans, Can Baratau i la piscina municipal, on tindran prioritat d’accés les persones abonades.

Marta López
Marta  López