Cultura | Política

Crònica: Diada Nacional de Catalunya a Tiana

Ofrena floral a la Sala de Plens. / martalopez

El vent i la pluja, però sobretot el vent, han trastocat la programació prevista per la celebració de l'11-S. Malgrat les inclemències del temps, la Sala de Plens s’ha quedat petita per la quantitat de tianencs i tianenques que han volgut assistir a l’acte.

Marta  López | 11/09/2019 a les 12:25 0
 

El vent i la pluja, però sobretot el vent, han trastocat la programació prevista per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Tiana. L’ofrena floral al Monument de Rafael de Casanova que s’havia de fer a les 9 del matí s’ha suspès i s’ha fet a la mateixa Sala de Plens abans dels parlaments institucionals.

L’acte institucional, que havia de començar a les 10 del matí, ha començat mitja hora més tard a causa de les incidències provocades pel vent, que ha fet caure arbres en diversos punts del poble. A més, l’esmorzar de carmanyola que havia de tenir lloc just després a la Plaça de la Vila, també s’ha hagut de suspendre per les condicions meteorològiques.

Malgrat les inclemències del temps, la Sala de Plens s’ha quedat petita per la quantitat de tianencs i tianenques que han volgut assistir a l’acte.

El Coro de Tiana ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’acte amb “El Cant del poble”:

Seguidament, han tingut lloc els parlaments. La primera a fer-lo ha sigut l’alcaldessa, Marta Martorell, que ha fet una reflexió sobre la situació passada i present de Catalunya i la capacitat del país de superar tota mena d’obstacles:

 

A continuació ha sigut el torn dels portaveus dels 4 grups municipals, amb ordre de més a menys representació. Així doncs, el primer ha sigut Isaac Salvatierra, en nom de Junts per Tiana, que ha portat les paraules del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, durant el seu torn final de paraula en el judici del Suprem:

 

El següent ha sigut el portaveu d’Esquerra Tiana, Àlex Robles, que ha parlat sobre els anhels d’independència de Catalunya:

 

Albert Sales, portaveu del PSC Tiana, ha llegit el manifest escrit pel grup municipal destacant els símbols que uneixen a tots:

 

Per últim, un emocionat Mateu Hernández, portaveu de Junts per Catalunya Tiana, ha llegit una reflexió sobre el concepte de democràcia:

 

A més dels grups municipals amb representació, també s’ha donat veu a Podem Tiana:

 

Els parlaments els han tancat dos representants d’Òmnium i ANC Tiana, que han llegit un reivindicatiu comunicat conjunt:

 

El Coro ha sigut l’encarregat de tancar l’acte amb l’himne nacional, “Els segadors”, acompanyats pels assistents i regidors i regidores:

Amb l’esmorzar de carmanyola suspès, un cop acabat l’acte institucional s’ha fet directament la hissada de l’estelada als Jardins Lola Anglada:

La hissada ha anat acompanyada d’una ballada de sardanes:

Marta López
Marta  López