Història

“Cultura’t”, el joc de taula basat en Tiana que vol crear una estudiant com a TFG

Foto d'arxiu. / martalopez

L'Ula ha creat una enquesta on els mateixos tianencs i tianenques poden participar i aportar les seves vivències i coneixements del poble. D’aquesta manera, el joc l’aniran construint entre tots i totes.

Marta  López | 04/01/2022 a les 11:35 0
 

Un joc de taula basat en Tiana. Aquest és el treball de final de grau de l’Ula Campmajó Arqued, una tianenca que està acabant els estudis de gràfica publicitària:

 

Sota el nom de “Cultura’t”, l’Ula explica que el joc neix de la necessitat de preservar la memòria històrica i popular del municipi:

 

De fet, explica que una de les inspiracions que la van dur a iniciar aquest projecte va ser la tradició que es feia anys enrere, durant la festa major de Sant Cebrià, on es duia a terme un concurs sobre preguntes de Tiana:

 

L’Ula explica que l’objectiu d’aquest joc de taula és ajudar a reconnectar amb les arrels del poble i crear germanor entre els tianencs i tianenques:

 

Amb aquesta premissa, doncs, vol crear un joc que el puguin gaudir tant els més joves com els més grans. Per aconseguir-ho, ha creat una enquesta on els mateixos tianencs i tianenques poden participar i aportar les seves vivències i coneixements del poble. D’aquesta manera, el joc l’aniran construint entre tots i totes:

 

L’enquesta es pot respondre a través d’aquest Google Form. L’Ula explica que ja ha rebut més de 100 respostes, però li falta cobrir la franja de menys de 12 anys i la de més de 70:

 

L’estudiant també fa una crida a qualsevol habitant que li pugui facilitar fotografies de Tiana de qualsevol època passada, per tal de poder crear un arxiu fotogràfic amb imatges que després pugui incloure en el joc.

Marta López
Marta  López