Esports

David Burgos, el jove mecànic de Tiana, ha pujat per segon cop al podi del Mundial de llanxa ràpida

David Burgos a la redacció de La Local-Ràdio Tiana / Alexia Guilera

Ha competit a la categoria Promotion, la més baixa i la que té més participants.

La  Local | 09/11/2017 a les 13:38 0
 

David Burgos combina la seva feina com a mecànic amb la seva passió: l’Offshore Endurance o llanxa ràpida. És un esport minoritari però que l’ha dut per segon cop al podi del Mundial. S’ha celebrat al mateix lloc que l’any passat, al Llac de Como, Itàlia. Aquest any ha baixat un esglaó i ha quedat subcampió. En David explica la millora que ha notat, tant en ell com en els seus rivals:

 

Li ha faltat temps per preparar-se perquè va començar a entrenar-se més tard que els seus rivals. Va haver de renunciar a presentar-se al Campionat d’Espanya per centrar-se en el Mundial, perquè no tenia temps. Ens explica els motius:

 

El Mundial es va dur a terme a principis de setembre. Van tenir tempesta i molt de vent. Les condicions, per tant, van ser més dures que les de l’any passat.

 

A nivell personal, ha notat un gran canvi respecte l’any passat.

 

El Mundial consta de tres curses i requereix d’un gran esforç físic per aguantar tres quarts d’hora per cada una. Quines són les virtuts que fan que el David hagi quedat campió i subcampió?

 

El primer premi se l’ha emportat un altre català, el Josep Maria Izquierdo.

 

Van ser companys d’equip i tot i tenir les seves diferències, especialment dins l’aigua, mantenen una relació cordial. Tot i així, l’any passat, l’actual campió va ser protagonista d’una polèmica: el van desqualificar per no tenir una embarcació adequada a la normativa i va haver de competir en una altra categoria. L’opinió del David és clara:

 

Malgrat això, que els dos primers classificats siguin d’aquí és la demostració de com ha millorat “l’Armada Espanyola”, tal i com s’anomenen els que practiquen aquest esport.

 

El fet de treballar com a mecànic l’ajuda a l’hora d’entendre el motor de la seva embarcació, tot i que hi ha coses que se li escapen. En aquest cas, sempre compta amb el suport del seu equip, que li ensenya i l’ajuda en tot el que cal.

 

Per a ell, a nivell mental, és molt important el suport del seu entorn. Els seus ànims l’ajuden a continuar endavant amb la competició quan té dubtes. Família, amics, companys de feina, l’equip… La seva parella, per exemple, va ser la que va animar-lo a continuar quan a principis d’any la cosa es va posar difícil:

 

Segons el David, el que li falta és un sponsor gran que li ajudi a sufragar totes les despeses. Només amb el Mundial d’Itàlia, ja s’ha gastat uns 3.600 euros. Una informació de Marta López.

La  Local