Mèdia

De Ràdio Tiana a La Voz de América

/ martalopez

La Júlia Riera és periodista i acaba de tornar dels Estats Units. Durant aquest temps, ha cobert temes tant destacats com la pandèmia del coronavirus i el moviment "Black Lives Matter".

Marta  López | 22/09/2020 a les 12:57 0
 

La Júlia Riera és periodista i acaba de tornar dels Estats Units després de passar un any treballant a “La Voz de América”. Va marxar buscant noves oportunitats de feina, després de realitzar pràctiques en diferents mitjans d’aquí. El primer va ser Ràdio Tiana:

 

Després de la ràdio es va passar a la televisió, on va descobrir que era el mitjà que més encaixava amb ella. Tot i això, la manca d’oferta laboral va ser el que la va impulsar a marxar:

 

Així doncs, va viatjar fins a Washington i va començar a buscar ofertes per treballar de periodista. Així va ser com va arribar fins a “La Voz de América”:

 

Concretament, treballava en el programa de televisió “Venezuela 360”:

 

També col·laborava a l’informatiu “El Mundo al Día” com a corresponsal des de Washington:

 

A part d’aquests dos programes, també s’encarregava d’altres tasques com la creació d’un canal de WhatsApp per difondre les notícies a diferents països d’Amèrica del Sud i Centreamèrica o el contacte amb productores d’aquests països:

 

Al principi, tot això ho feia de manera presencial. Amb l’inici de la pandèmia del coronavirus, es va instaurar el teletreball i es va haver d’adaptar a aquesta nova circumstància. De fet, la crisi sanitària ha sigut un dels temes que ha omplert la seva agenda durant la seva estada a “La Voz de América”:

 

La Júlia explica com ha sigut la cobertura de la pandèmia:

 

Un altre tema destacat que li ha tocat cobrir és el moviment de “Black Lives Matter” i les protestes desencadenades per la mort de George Floyd:

 

Un tema que també ha ocupat bona part de l’agenda periodística:

 

A part de marcar l’agenda periodística, tant la pandèmia com el moviment “Black Lives Matter” han marcat l’agenda política del país, justament l’any on es celebraran eleccions als Estats Units:

 

El seu pas per “La Voz de América” ha sigut una experiència molt enriquidora:

 

La Júlia va marxar l’any 2018 i, des de llavors, ha vingut un parell de vegades per visitar a la família i als amics. Ara, la seva estada serà una mica més llarga, però el seu objectiu és tornar als Estats Units:

 

Tampoc descarta treballar en algun país d’Amèrica del Sud o Centreamèrica:

 

Sigui com sigui, espera viure més experiències internacionals.

Marta López
Marta  López