Ajuntament | Viure a Tiana

Debat al ple sobre els talls de llum al barri d’en Gosch

Part de la instal.lació d'Endesa al barri d'en Gosch és defectuosa, assenyalen els veïns i veïnes / Alexia Guilera

Junts per Tiana presenta un prec sobre el tema i Podem-Tiana els retreu que ells ja fa mesos que treballen aquest tema amb el veïnat del barri

Alèxia  Guilera | 04/07/2017 a les 20:07 0
 

Junts per Tiana ha entrat els talls de llum al barri d’en Gosch al ple municipal. En un prec, Junts ha demanat que l’equip de govern es reuneixi amb els veïns afectats a diferents zones del municipi, a fi de poder analitzar la situació. També ha volgut saber si hi ha la mateixa o diferent problemàtica als diferents llocs del poble. A més, demana que l’Ajuntament intercedeixi davant les companyies elèctriques per evitar els talls i que informi la resta de grups.

Podem Tiana, que ha tornat a intervenir al torn de precs i preguntes del ple, ha titllat Junts d’oportunistes perquè, segons han dit, ho fan “després mesos de treball entre veïns i Podem per trobar solucions”.

Els talls de llum del Barri d’en Gosch són una constant. Durant tot l’any s’han anat repetint. El primer episodi va ser el passat més de gener. Des d’aleshores no han parat i ja fa temps que els veïns han anat presentant queixes a  l’Ajuntament de Tiana.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia ha explicat que estan treballant en aquest tema “fa molt de temps”. Ha acusat altres grups de l’oposició de fer “crítica per crítica” i ha dit que el que cal és fer treball conjuntament i no enfrontar-se perquè sí a l’equip de govern:

 

Garcia ha donat detalls molt concrets de les reparacions que Endesa està duent a terme a la xarxa elèctrica de Tiana, com les termografies que està fent. També ha dit que els propers 15 dies es posaran registradors a diverses cases de Can Gosch per veure si es reprodueixen els talls a totes les llars:

 

Finalment, la regidora d’Urbanisme ha dit que el mes de juliol encara tindrà una nova reunió amb Endesa per seguir fent seguiment al tema però, ha dit, sense publicar-ho a la xarxa constantment i, ha remarcat , “sense demagògia”.

Núria Garcia ha explicat, a més, que a Can Gaietà s’han canviar transformadors perquè allà hi ha hagut tae molts talls de llum els darrers mesos.

Cristina Comas ha dit que està clar que unir forces és el que cal per resoldre problemes al poble però ha fet una advertència:

 

Avet de Nadal a la Plaça de la Vila sí o no?

Un altre dels precs que Junts presentava en aquest ple demanava que es posi una varietat mediterrània a la Plaça de la Vila en comptes de l’avet que cada Nadal s’hi instal.la. El motiu principal és el baix nombre d’arbres que han “sobreviscut” després de l’encesa de Nadal.

Hi ha altres arguments. Alguns els ha llegit la regidora de Junts Cristina Comas, segons recomanacions que fa la Diputació de Barcelona:

 

El regidor d’ERC Ricard Fabra ha respost a la sol.licitud de Junts així:

 

Finalment, l’agrupació d’electors també ha preguntat al ple quin balanç es fa del Tast Tiana 2017 i els ingressos que s’hi han obtingut. També les despeses que ha suposat organitzar-lo i quants tiquets s’han venut en aquesta edició i l’edició anterior.

Des de Junts s’ha volgut remarcar que no es vol començar una “competició de qui posa més gent a la Plaça de la Vila”, sinó fer un bon balanç de l’esdeveniment. L’alcaldessa ha contestat que encara no es tenen aquestes dades perquè s’està esperant a fer l’avaluació d’enguany. Tanmateix, ha tornat a explicar que enguany el gran èxit han estat els actes paral.lels al Tast:

 

Junts ha dit que encara s’és a temps de solucionar els errors comesos al Tast 2017, reconeguts pel propi equip de govern, i treballar per evitar que es repeteixin.

Alèxia  Guilera