Urbanisme

Proposen desestimar 13 de les 14 al.legacions presentades a la reurbanització del centre

Espais per aparcar al carrer Lola Anglada, un dels tres carrers que remodelaran el 2017 / Alexia Guilera

Serà al ple de l'Ajuntament d'aquest dimarts quan els grups municipals votarà si es desestimen definitivament, o no. Han presentat al.legacions Junts per Tiana i en Jaume Parodi, del restaurant L'Avi Mingo.

Alèxia  Guilera | 03/03/2017 a les 14:11 0
 

L’equip de govern municipal (PSC-ERC) propsarà al ple d’aquest dimarts desestimar 13 de 14 al.legacions presentades al projecte de reurbanització de 3 carrers del centre, aprovat inicialment al ple municipal de desembre. Al projecte – que contempla l’arranjament dels carrers Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre- s’hi van presentar en total 14 al.legacions. 13 d’elles han estat desestimades per diverses raons pels tècnics municipals, raons que l’equip de govern farà públiques al ple municipal d’aquest dimarts i serà allà on es votarà si, definitivament, es desestimen o no.

La meitat de les al.legacions les va presentar Junts per Tiana i l’altra meitat, també 7, Jaume Parodi, propietari del restaurant “L’avi Mingo”, a qui no ha sorprès que pràcticament totes hagin estat desestimades:

 

Només una de les al.legacions presentada per Parodi es tindrà en compte. Hi demanava que es corregeixin unes errades materials en la identificació d’un del carrers on s’actuarà: a més de carrer del Centre i voltants s’havia escrit carrer Anselm Clavé i voltants.

Un dels temes més controvertits d’aquesta reurbanitzaciò -també tocat per Junts a les seves al.legacions- és el de l’aparcament al centre. És “el tema més important per mi i per la majoria de comerciants” afirma Parodi. Per això, a una de les al.legacions que va presentar considera que l’Ajuntament hauria de definir “clarament” si es treuran o no els espais per aparcar dels carrers Lola Anglada (on ell hi té el restaurant) i Centre.

En tot cas, assenyala Parodi, “primer cal fer un pla d’usos de l’espai i, després, decidir el projecte urbanísitc que s’hi farà”. Però aquesta al.legació també ha estat desestimada. En Jaume explica exactament què és el que ell al.legava:

 

Parodi també demanava que s’incloguin dades topogràfiques al projecte i que no es tractin per igual trams de carrers amb diferents pendents.

Una altra de les al.legacions, també desestimada, demana que el projecte incorpori mesures concretes per permetre l’accés als garatges i als comerços de la zona:

 

A més, a les seves al.legacions,  el propietari de L’Avi Mingo considera “improcedent” que es faci plataforma única (és a dir, voreres i calçada al mateix nivell) als 3 carrers esmentats ja que, actualment, “una gran part dels carrers” ja té aquesta condició, argumenta Parodi.

Alèxia  Guilera