Salut

Diumenge 15 de juliol arriba a Tiana la unitat mòbil del Banc de Sang

El bus del Banc de Sang i Teixits / Alexia Guilera

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions per atendre a tots els malalts i accidentats.

Marta  López | 12/07/2018 a les 10:47 0
 

Aquest dijous 12 de juliol el Banc de Sang engega la seva campanya d’estiu per animar a la població a donar sang. Amb el lema “Omple la bossa de vida”, volen garantir que les donacions durant l’època estiuenca estiguin cobertes pels pacients que necessitin transfusions.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions per atendre a tots els malalts i accidentats. Per aquest motiu, organitzaran campanyes de donació arreu de Catalunya per aconseguir arribar a aquesta xifra.

Tiana és una de les poblacions que acollirà la unitat mòbil del Banc de Sang. Serà aquest mateix diumenge 15 de juliol, de 10 a 14h, situada al parc de l’Antic Camp de Fútbol.

Seguint el lema de la campanya, tothom qui ompli una bossa de sang se n’endurà una bossa de roba amb el missatge “Dona el millor de tu. Dona sang”. Aquesta iniciativa, juntament amb el hashtag #omplelabossa, serviran per expandir el missatge i fer que arriba a la major part de la població possible. A més a més, el web donarsang.gencat.cat tindrà una bossa de sang virtual que s’anirà omplint a mesura que se sumin les donacions.

Qui pot donar sang?

Per donar sang, és necessari complir uns requisits previs. Els essencials són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Hi ha, però, d’altres condicionants. Per assegurar-se que es pot ésser donant, la web del Banc de Sang ha habilitat un petit test.

Altres factors a tenir en compte són la freqüència amb la que es pot donar sang. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades a l’any, mentre que els homes tenen un màxim de quatre.

Marta López
Marta  López