Ajuntament

El Cau és el projecte més votat al procés de pressupost participatiu

Els i les integrants del Cau de Tiana, aquest hivern al parc del Dr. Mascaró. Foto: AEIG Roger de Flor / lalocal

D'un cens de 7.129 persones més grans de 16 anys empadronades a Tiana, va votar un total de 157 persones, és a dir, un 2,2%

La  Local | 20/06/2017 a les 12:35 0
 

El Cau és el projecte més votat pels tianencs i tianenques que han votat al procés de Pressupost Participatiu 2017. D’un cens de 7.129 persones més grans de 16 anys empadronades a Tiana (que eren els requisits per poder votar), va votar un total de 157 persones, és a dir, un 2,2% del cens esmentat.

La resta de projectes del total de 5 que es podien votar han quedat, un cop fet el recompte de vots, així: en segon lloc la rehabilitació de Can Riera, en tercer la millora del parc del Dr.Mascaró i en quarta posició l’aparcament de superficie al centre del poble. El projecte que ha obtingut menys vots ha estat la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en un punt d’informació turística.

resultat pressupost

Com s’ha fet, la votació?

Les votacions s’han fet de manera telemàtica i presencial entre 12 i el 18 de juny. Per votar, els veïns i veïnes majors de 16 anys s’havien d’inscriure al Registre de Participació Ciutadana (www.tianaparticipa.cat) i així poder prioritzar l’execució dels 5 projectes. L’Ajuntament els considera necessaris per al poble i amb el resultat de la votació, ha explicat l’alcaldessa, conformaran un full de ruta per al govern municipal per als pròxims 2 anys, el que queda de mandat.

Les 5 propostes que es presentaven a votació són: la creació d’un aparcament a l’aire lliure al centre del poble, el condicionament de la masia de Can Riera perquè es converteixi en un espai polivalent on es puguin fer actes culturals i relacionats amb la gastronomia, la construcció del nou local modular de l’Agrupament Escolta, la millora del parc del Doctor Mascaró i la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en punt d’informació turística i de promoció econòmica.

Les votacions s’han recollit del 12 al 18 de juny mitjançant la plataforma de participació i vot electrònic ‘Ekratos’ que permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot telemàtic des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). Aquesta és la única plataforma de participació i vot electrònic acreditada i verificada per la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament ha assenyalat que “s’han fet molts esforços per tal de fomentar la participació: bustiada informativa a cadascuna de les llars tianenques, cartelleria al poble, articles en premsa i ràdio, punts informatius a espais estratègics, a banda de les publicacions diàries a les xarxes socials i al web municipal.”

Pel que fa a gèneres, han votat més les dones que els homes: 87 dones, un 55% dels votants i 70 homes, un 45%. Les votacions s’han emès majoritàriament de manera telemàtica: 142 vots on line, un 90% dels vots i 15 presencials, un 10%, a la urna digital situada al vestíbul de l’Ajuntament.

La  Local