Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Eines per combatre la plaga de mosca blanca

El Consell Comarcal del Maresme prepara per aquest 4 d’abril una jornada tècnica en què s’avaluarà el grau d’extensió de la mosca blanca, ara mateix a la comarca. També servirà per posar en comú diferents estratègies per combatre-la. La jornada es fa a la seu del Consell Comarcal, a Mataró, i és oberta a tothom però va adreçada especialment a tècnics i responsables polítics municipals.

A aquest insecte se’l coneix amb diferents noms: caparreta vermella, cotxinilla, mosca blanca… Ataca les figueres de moro i n’hi va haver en abundància l’estiu passat a Tiana a les zones de Les Costes, Els Vessants, Can Puigcarbó o Can Gaietà: és a dir, allà on hi ha aquesta planta i, també, menys densitat de vivendes. La mosca no té efectes nocius sobre la salut de les persones, però sí que genera moltes molèsties entre el veïnat que les té a prop.

Originària d’Amèrica, la figuera de moro és una planta invasora que s’ha estès ràpidament per la Mediterrània i és molt present al Maresme. De fet, està considerada com a una de les espècies invasores més nocives d’Europa. En aquest sentit, l’atac de la mosca blanca ajuda a controlar l’expansió del cactus. El problema rau quan les figueres de moro afectades per la plaga es troben a la vora de nuclis poblats i els insectes comencen a envair les cases dels veïns.