Urbanisme

El 30 d’abril comença el període per apuntar-se al sorteig dels habitatges socials dels Vessants-2

/ martalopez

El sorteig, que es farà el 19 de juliol, servirà per accedir als 62 pisos amb opció de compra. Encara en quedaran 18, destinats a lloguer, que es sortejaran per separat. El projecte s'ha presentat al públic aquest dimecres 25 en una Sala Albéniz plena.

Marta  López | 25/04/2018 a les 22:03 0
 

La Sala Albéniz s’ha omplert aquest dimecres 25 d’abril amb tianencs i tianenques que volien informar-se sobre la nova promoció d’habitatges socials que es construirà als Vessants-2. Amb les cadires plenes i gent de peu a banda i banda de la sala, l’alcaldessa, Ester Pujol; la regidoria d’Urbanisme, Núria Garcia; i membres de la cooperativa Fem ciutat, encarregada del projecte, han explicat els punts clau d’aquesta promoció i, sobretot, la manera amb la que es pot accedir a ella.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, explica que des de que es va saber que es tiraria endavant aquest projecte, hi ha hagut molt d’interès per part dels tianencs i tianenques, alhora que també hi ha hagut una inquietud per saber com es desenvoluparia:

 

La promoció consta de 4 edificis plurifamiliars amb planta baixa, primer pis i àtic. En total, seran 80 habitatges de protecció oficial, 62 dels quals seran de compra i 18 de lloguer. La Núria Garcia explica que està molt satisfeta amb el resultat, perquè aquests edificis compleixen amb els requisits de Tiana:

 

Els pisos aniran dels 51 m2 als 90m2, depenent de si són de 2 o 3 dormitoris, i el preu variarà segons aquestes característiques: des de 121.000 euros + IVA pels habitatges més petits fins a 288.000 euros + IVA pels habitatges amb més superfície.

L’adjudicació dels habitatges es farà per sorteig el dia 19 de juliol. El període per apuntar-se començarà el proper 30 d’abril i acabarà el 22 de juny. Aquest sorteig servirà per accedir als 62 pisos amb opció de compra. Encara en quedaran 18, destinats a lloguer, que es sortejaran per separat. La llista definitiva, amb l’ordre que surti al sorteig per poder escollir pis, sortirà el 23 de juliol.

A partir d’aquí, al setembre es començaran a fer les primeres reunions amb els 100 primers de la llista, per informar-los més detalladament de tot el procés que hauran de seguir. Cap al octubre-novembre Fem ciutat començarà la obra d’aquests habitatges, l’entrega dels quals està prevista per l’estiu del 2020.

Pel que fa als requisits per accedir a un d’aquests pisos, el sol·licitant haurà de residir i estar empadronat a Tiana durant els 5 anys anteriors a la data d’inici del termini de presentació de les sol·licituds, o bé acreditar una antiguitat de 10 anys en el padró municipal d’habitants, tot i que ara no hi visqui. No podran ser titulars de cap altre habitatge i hauran de tenir uns ingressos econòmics de com a màxim 5,5 o 6,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

 

 

A la presentació també han assistit membres de l’oposició, que ja van estar presents a la reunió que es va fer el passat 17 d’abril entre govern, oposició i la cooperativa Fem ciutat. Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, opina que és bo que s’impulsi habitatge públic, però s’ha de fer bé i amb temps:

 

De la mateixa manera, el portaveu de la CUP, Álex Rosa, també creu que s’ha de fer bé i amb temps. A més a més, Rosa creu que aquesta promoció d’habitatges socials a preu assequible no són tan assequibles:

 

Els veïns de la zona de Can Besora, preocupats per l’increment de trànsit a la zona

Durant la presentació d’aquest dimecres, un grup de veïns de la zona de Can Besora han intervingut a la part de precs i preguntes per posar sobre la taula un tema que els amoïna: l’impacte que tindrà a la zona l’increment de cotxes amb la construcció de les 80 places de pàrquing que venen amb la promoció. El Xavi, un dels veïns, explica aquesta problemàtica:

 

Davant d’aquesta demanda, la regidora d’Urbanisme ha proposat fer una reunió entre els veïns de la zona i l’Ajuntament per explicar més detalladament tan l’estudi que van fer sobre aquest impacte a la mobilitat com l’accés als futurs pisos d’habitatge social dels Vessants-2. Una reunió que, tal com han dit els veïns, agraeixen però arriba tard.

Marta López
Marta  López