Seguretat

El balanç del dispositiu de seguretat de la Festa Major

Control policia a la rotonda de Creu de Terme. Foto: Ajuntament de Tiana. / martalopez

Des del consistori destaquen que dissabte va ser "la nit amb més públic i menys incidents dels últims anys” i des d'Esquerra Tiana anuncien que demanaran explicacions sobre aquests incidents en el proper ple.

Marta  López | 21/09/2022 a les 16:21 0
 

Després dels aldarulls que es van produir durant la Festa Major de Sant Cebrià de l’any passat, amb el vídeo viral on es veia a un grup de joves perseguint a agents de Mossos i la Policia Local i llançant objectes contra ells, l’Ajuntament de Tiana havia preparat de cara a les festes d’enguany un dispositiu conjunt entre la Policia Local de Tiana, la de Montgat i els Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat i evitar que tornés a passar quelcom similar.

L’operatiu tenia la vista posada, sobretot, en les nits de divendres i dissabte i en tres zones del poble: la rotonda de Creu de Terme, on es van establir controls policials i finalitzava el recorregut del N9, el Parc de l’Antic Camp de futbol, on tenien lloc els concerts, i la Ciutadella, on es van tancar els parcs per impedir que es fessin botellades.

Passada la Festa Major, des del consistori han publicat aquest dimecres un balanç de l’assistència i dels incidents que es van produir. Segons dades de la Policia Local, només hi ha una denúncia presentada per robatori amb violència i intimidació, tot i que els cossos policials van arribar a recuperar en els controls policials tres telèfons mòbils, dos dels quals ja s’han lliurat als propietaris.

En aquests controls també es van intervenir una pistola Tasser, 3 armes blanques, una navalla multiús, unes tisores grans, un esprai sospitós i una bossa de substàncies estupefaents vegetal; i es van trobar una bossa de mà, que s’ha retornat al propietari, dues bitlleteres i diversa documentació, com ara targetes bancàries, que estan a la comissaria de la Policia Local de Tiana.

Pel que fa a les agressions, tres persones van patir ferides lleus a causa d’una baralla que va requerir la presència d’ambulàncies a la zona del Parc de l’Antic camp de futbol durant la matinada de dissabte a diumenge, nit on es va produir algun moment de tensió per part d’un grup de joves aliè al poble, que van arribar a llançar escopinades i objectes.

Des del consistori destaquen que aquella nit van arribar a passar pel ball de Festa Major unes 4.000 persones, “en la nit amb més públic i menys incidents dels últims anys”, afegeixen, i asseguren que no hi va haver cap incident greu perquè la policia va actuar amb “criteris de prevenció, congruència, oportunitat i proporcionalitat”.

Des del grup municipal d’Esquerra Tiana, però, afirmen en un comunicat publicat aquest dimarts que reclamaran explicacions sobre els fets en el proper ple i encoratgen a l’equip de govern a convocar una Junta de Portaveus de manera urgent per donar compte de què va succeir. En el mateix comunicat, els republicans acusaven el govern d’intentar amagar els fets de dissabte.

Segons les dades de la Policia Local no hi va haver actes vandàlics ni desperfectes a la via pública i, segons dades del Punt Lila gestionat per Cúrcuma, no va caldre fer cap acompanyament per agressions sexuals. En total, des de divendres a diumenge es van identificar 29 persones.

Pel que fa a l’assistència, des del consistori expliquen que els actes més participatius han sigut el ball de Festa Major de dissabte a la nit, amb l’orquestra Marinada, DJ Isidre i l’Orquestra Mitjanit, que va arribar a tenir una afluència de 4.000 persones; el concert de Lildami, amb 2.800 persones; i la nit de dijous amb el pregó i el Toc d’Inici, que va reunir a la Plaça de la Vila a 1.800 persones.

Marta López
Marta  López