La Local - Ràdio Tiana

El Cau genera un dels grans debats de l’ “Ara i aquí” de juny

L' "Ara i Aquí" del juny. D'esquerra a dreta: Albert Sales (PSC), Alèxia Guilera, Esteve Giralt (ERC), Ruth Figueres (CUP) Diego Parra (PP) i Gemma Liñán (Junts) / sergiquevedo

Els tertulians i tertulianes també han debatut -per moments, amb força vehemència- sobre l’afer dels almenys 800 correus electrònics amb propaganda del partit que el PSC de Tiana va enviar a adreces particulars de persones que no els les havien facilitat, durant la campanya electoral del 2015.

Alèxia  Guilera | 20/06/2017 a les 22:05 0
 

Que al Cau li cal una nova seu ha tornat a quedat fora de tot dubte a l’ “Ara i aquí”, el programa de tertúlia política de La Local-Ràdio Tiana que s’ha fet, com sempre, el 3r dimarts de mes. A més, els tertulians i tertulianes han debatut -per moments, amb força vehemència- sobre l’afer dels almenys 800 correus electrònics amb propaganda del partit que el PSC de Tiana va enviar a adreces particulars de persones que no els les havien facilitat, durant la campanya electoral del 2015. També han fet balanç del 9è Tast Tiana.

El futur del Cau i el seu local

Sobre el primer tema, Joan Cañada del PDCat, ha dit que al Cau se li hauria d’haver consultat més, per part de l’Ajuntament, tot el que fa referència al seu futur local:

 

Diego Parra, del PP, s’ha mostrat preocupat per la “baixa participació” al procés participatiu ciutadà engegat per l’Ajuntament aquests dies, votació que ha col.locat el projecte del Cau com a més important a fer:

 

El portaveu del PP ha coincidit amb la CUP que potser fer un nou local pel Cau no és la solució als problemes endèmics d’espai que pateix aquesta entitat, que aviat farà 50 anys. Per a Ruth Figueres (CUP), a més, aquests pressupostos “no han estat participatius en cap dels casos”:

 

Figueres ha afegit que la CUP prefereix no opinar sobre si cal o no un local nou pel Cau, ja que ha de ser aquest qui ho decideixi.

Gemma Liñán, de Junts, ha recordat que el nou local del Cau ja apareix al PAM (Pla d’Actuació Municipal) de l’actual equip de govern i que l’entitat “no ha tingut mai un local en condicions”. També ha qüestionat, i molt, el procés “consultiu, que no participatiu” en què ha estat inclòs el projecte del Cau:

 

El representant del PSC, Albert Sales, ha opinat que hi ha hagut manca de comunicació entre l’Ajuntament i el Cau. Tanmateix, ha assenyalat que fer el nou local de l’entitat a Cals Frares contribuïrà, creu, a cohesionar el territori tianenc:

 

A la tertúlia d’aquest mes de juny hi ha hagut cares noves: Albert Sales, primer secretari del PSC local, Ruth Figueres, en representació de la CUP i Esteve Giralt, representant d’Esquerra Republicana. També hi han fet presència Joan Cañada, regidor del PDeCat, Gemma Liñán, coordinadora de l’assemblea de Junts i Diego Parra, portaveu municipal del PP. Per tant, novament els 6 grups que tenen representació municipal han estat presentas  al debat polític municipal de la ràdio municipal.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia. Llegiu aquest dimecres, també a La Local, el resum del debat sobre la moció de reprovació al PSC.

Alèxia  Guilera