Entitats

El Cau critica l’Ajuntament per ficar-los al procés participatiu sense avís

Nois i noies del Cau de Tiana en una sortida recent. Foto: AEIG Roger de Flor / lalocal

Es queixa que el consistori no els ha consultat si volien que el nou local fos un dels projectes a triar entre la ciutadania al Procés Participatiu. Ester Pujol diu que li dol el que diu el comunicat.

Alèxia  Guilera | 15/06/2017 a les 11:25 0
 

El Cau de Tiana creu que no es donen les condicions necessàries perquè participin en el procés participatiu que ha engegat l’Ajuntament aquest dilluns. En un comunicat fet públic avui, l’equip de caps i quel.les del Cau argumenta que la seva entitat està involucrada en aquest procés, “tot i que no se’ns va consultar si hi volíem participar”. Aquest és, precisament, el punt que desencadena el comunicat, on caps i quel.les també afirmen: “volem manifestar la nostra més sincera voluntat de participar en l’elaboració definitiva d’aquest projecte, i, per tant, ens comprometem a bolcar-nos-hi completament”.

Recordem que en el procés participatiu esmentat, la ciutadania de Tiana pot votar del 12 al 18 de juny quin projecte prefereix que executi l’Ajuntament en primer lloc, entre 5 proposats. Un d’ells és la construcció d’una nova seu del Cau, a un solar municipal al carrer Cals Frares. Segons afirmava l’alcaldessa Esther Pujol en una entrevista recent, aquesta votació servirà per marcar un full de ruta en aquest final de mandat i pel futur govern del poble.

El comunicat del Cau critica que, tot i que en un principi se’ls va demanar que fessin una proposta de projecte, després l’Ajuntament “va començar a elaborar el seu propi projecte sense iniciar una dinàmica d’intercanvi d’opinions que permetés fer-nos-en partícips”. I afegeix que, malgrat que hi va haver intents del Cau per saber en quin punt es trobava el projecte, l’entitat “no va rebre respostes clares”.

 

Ester Pujol parla de deslleialtat

L’alcaldessa, Ester Pujol, s’ha mostrar “dolguda” pel comunicat. Considera “un error haver-lo tret”.  També ha parlat de deslleialtat per part del Cau ja que hi ha hagut, ha afirmat a La Local, unes quantes reunions entre l’entitat i l’Ajuntament per parlar d’aquest tema:

 

L’alcaldessa, que ha assegurat que “no invalidarem, ara, el procés participatiu”, creu que darrera el comunicat pot haver el temor que, al final, no es faci la nova seu del Cau:

 

Informacions que es contradiuen, diu el Cau

El Cau es queixa, a la nota feta pública, que les informacions que els ha facilitat l’Ajuntament respecte a la futura seu del Cau “han estat contradictòries”. Malgrat això, reconeix també que, un cop han tingut accés al projecte, aquest “sí que contempla diverses de les necessitats que tenim com a agrupament”.

El fet que el nou local del Cau competeixi amb altres 4 projectes dins el citat procés participatiu tampoc és ben vist per l’entitat: “des del Cau defensem que el teixit de Tiana ha d’anar de la mà i reivindicar conjuntament les millores que Tiana necessita”.

En converses telefòniques de La Local, dos dels membres de l’equip de caps del Cau han volgut aclarir que aquest comunicat no és una crida a la ciutadania a no votar. Afirmen també que un cop es coneguin els resultats del procés i les xifres de participació decidiran si en faran valoració per part de l’entitat.

Informació elaborada juntament amb Anna Molas.

Alèxia  Guilera