Ensenyament

El Consell d’Infants participa en l’elaboració del Pla Local d’Educació

El Consell d'Infants a la Sala de Plens, aquest dimarts / Alexia Guilera

Representants de l'alumnat de les escoles públiques de Tiana han donat la seva opinió sobre l’estat dels seus centres.

Anna  Molas | 17/05/2017 a les 11:21 0
 

El camí per elaborar un nou Pla Local d’Educació de Tiana (PLET) segueix avançant. Amb la voluntat de la Regidoria d’Educació de fer una diagnosi sobre l’estat de l’educació al poble, s’ha comptat amb l’opinió del Consell d’Infants, que ha portat a la Sala de Plens aspectes positius i propostes de canvi per les escoles públiques de Tiana. Aquest dimarts s’han comunicat amb Laia Monterde, de la consultoria contractada per la Diputació de Barcelona, organització que subvenciona l’elaboració del PLET.

Un dels membres del Consell, l’Adrià, ens explica que un dels temes que ha sortit ha estat el gran volum de feina que han de fer a casa després de l’escola:

 

Per la seva part, la Nuna ens explica que els temes que la seva classe ha decidit portar al debat tenien a veure amb el transport escolar i les bicicletes al poble:

 

Els joves membres del Consell d’Infants es mostren molt satisfets de veure que poden transmetre les seves opinions i les dels seus companys en relació al seu dia a dia. L’Abril explica com viu l’experiència de representar la seva classe.

 

També la Martina valora positivament les tasques que li toca fer com a membre, i afirma que han superat les seves expectatives.

 

Escoltar la veu del Consell d’Infants ha estat l’últim pas per concloure la fase de recollida de percepcions per tal d’elaborar una diagnosi sobre l’estat de l’educació a Tiana. Ha comptat també amb les opinions de diverses tècniques i tècniques municipals, la direcció dels centres educatius públics de Tiana i les seves AMPA’s. El següent pas serà elaborar el Pla Local d’Educació de Tiana (PLET) pròpiament i després dibuixar les línies d’actuació a partir de les conclusions que es desprenguin del diagnòstic.

Anna  Molas