Solidaritat

El Gran Recapte del Banc dels Aliments recupera la recollida física després de la pandèmia

D’esquerra a dreta, Roser Brutau, Víctor Pedragosa, Cesáreo Villagrá i Laura Seijo, durant la roda de premsa de presentació del Gran Recapte celebrada aquest dimecres a Mataró. / Banc dels Aliments-Maresme / martalopez

A Tiana, aquests punts de recollida estaran al Condis de l’Avinguda Isaac Albéniz i el Condis de la Ciutadella.

La  Local | 23/11/2022 a les 16:45 0
 

Aquesta setmana torna el Gran Recapte del Banc dels Aliments. I ho fa de manera mixta: a més a més de les aportacions econòmiques, per primera vegada des de la pandèmia torna amb la recollida física d’aliments.

Segons ha explicat aquest dimecres el delegat del Banc dels Aliments al Maresme, Cesáreo Villagrá, a la comarca hi haurà 106 supermercats de 27 municipis que els dies 25 i 26 de novembre habilitaran punts de recollida d’aliments. A Tiana, aquests punts estaran al Condis de l’Avinguda Isaac Albéniz i el Condis de la Ciutadella. Per fer-se voluntari i participar d’aquesta recollida, cal entrar a la pàgina web del Gran Recapte i marcar el codi 290 pel d’Isaac Albéniz i el 542 pel de la Ciutadella.

Roses Brutau, vicepresidenta del Banc dels Aliments, ha recalcat el “moment crític que estem vivint, amb més pobresa que mai i creixent” i ha recordat que els aliments més necessaris són l’oli, la llet i la proteïna, en forma de llaunes de peix.

Així doncs, el gruix de la campanya es farà aquest divendres i dissabte, tot i que es podran continuar fent donacions econòmiques fins al pròxim 6 de desembre. Hi ha diverses maneres de fer aquesta aportació: a les línies de caixa dels supermercats, comprant tiquets en botigues d’alimentació de petit comerç, enviant un Bizum al 33.596 o mitjançant la pàgina web.

Tots els aliments que es recullin al Maresme es destinaran a les persones ateses a la comarca. Segons ha informat Villagrá, fins al 30 de setembre del 2022 el Banc dels aliments ha aportat 1.250.000 kg d’aliments a les 30 entitats que des de Montgat fins a Tordera atenen diàriament a gairebé 13.000 persones necessitades.

La  Local