Solidaritat

El Gran Recapte s’adapta a la crisi sanitària amb una campanya virtual de donacions

Supermercat Condis de l'Avinguda Isaac Albéniz, un dels establiments que es sumen al Gran Recapte des de fa anys. / martamestre

Per participar, es pot fer per dues vies: fer directament una donació per internet o enviar-la per Bizum o fent una donació als establiments de les cadenes de supermercats. A Tiana, són els dos Condis, el situat a l’Avinguda Isaac Albéniz i el d’Avinguda Ciutadella.

Marta  López | 16/11/2020 a les 10:27 0
 

Aquest dilluns 16 de novembre s’ha donat el tret de sortida al Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments. Una iniciativa solidària que, enguany, s’ha hagut d’adaptar a la “nova realitat” que ha deixat la Covid-19. Sota el lema “La nova realitat és una nevera buida”, el Banc dels Aliments ha reinventat la campanya massiva de recollida d’aliments per convertir-la en una campanya virtual de donacions.

Per participar, es pot fer per dues vies. La primera, fent una donació als establiments de les cadenes de supermercats que es sumen a la iniciativa del Gran Recapte. A Tiana, són els dos Condis, el situat a l’Avinguda Isaac Albéniz i el d’Avinguda Ciutadella.

El personal de la botiga convidarà a fer donacions a l’hora de pagar a caixa a través d’un Codi Gran Recapte. Cada codi tindrà un import estipulat, que va des d’un fins a cinquanta euros, tot i que també es podrà donar una xifra més alta.

Un cop finalitzat el Gran Recapte, el Banc dels Aliments disposarà de l’import íntegre de les donacions per a poder adquirir aliments bàsics. La donació als supermercats estarà activa fins al dissabte 21 de novembre.

La segona via és fer directament una donació per internet a través de la pàgina web que han habilitat per a l’ocasió o bé enviar-la per Bizum al 33596.

Segons expliquen des del Banc dels Aliments, la irrupció de la Covid-19 ha provocat un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat. Al llarg del 2020, han distribuït més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262.000 persones. Una situació d’emergència social que preveuen que s’allargui al llarg dels pròxims mesos i anys, provocant que afecti a més persones.

Marta López
Marta  López